Slobozia: Camere video pentru grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de luna viitoare, toate grădiniţele din oraş vor beneficia de sisteme de supraveghere video.

Iniţiativa le aparţine poliţiştilor comunitari. Oamenii legii intenţionează să crească gradul de siguranţă al unităţilor de învăţământ. Iar asta întrucât grădiniţele din oraş au fost, în repetate rânduri, ţinte sigure pentru hoţi.

Cele 16 camere video de supraveghere care vor fi cumărate îi vor ajuta pe agenţi să îi indentifice mai uşor pe infractorii care pătrund în curtea instituţiilor.

Supraveghere permanentă

Camerele înregistrează şapte zile din şapte, stochează imaginile într-o bază de date şi vor fi conectate la server-ul Servicului de Poliţie Comunitară. Astfel, agenţii vor putea urmări pe monitoarele pe care le au în birou fiecare persoană care intră sau iese pe poarta grădiniţelor.

„Vom putea interveni mult mai repede. Astfel, vom reuşi să îi prindem pe infractori mult mai repede“, spune Laurenţiu Abaza, directorul Serviciului de Poliţie Comunitară Slobozia.

Echipamentul videocare urmează să fie achiziţionat la jumătatea lunii viitoare va fi montat în exteriorul clădiriilor. Sistemele de supraveghere video vor fi cumpărate de la un magazin de specialitate din Bucureşti. Preţul unei astfel de camere de supraveghere este de aproximativ 1.000 de lei.

Infractori surprinşi de camere

La Grădiniţa „Junior“, sistemul a fost montat în urmă cu doi ani, tot cu ajutorul Poliţei Comunitare. Unitatea de învăţământ dispune acum de şapte camere video, instalate la fiecare intrare în curtea clădirii.

„Camerele surprind pe oricine intră sau iese de la noi din grădiniţă. E cel mai bine aşa“, spune Niculina Zăinescu, directorul Grădiniţei „Junior“.

Camerele video au ajutat personalul instituţiei să îi identifice pe câţiva copii care au pătruns în curte şi au distrus spaţiul verde. Incidentul s-a petrecut luna trecută.

„Dacă nu aveam camerele, nu îi mai prindeam. Aşa am reuşit să le dăm de urmă şi să le arătăm părinţilor cum se comportă copiii lor“, adaugă Niculina Zăinescu.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!



Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite