Slobozia: Câinii husky, toropiţi de căldura Bărăganului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile ridicate sunt chinuitoare pentru animalele originare din Siberia, acolo unde valorile termice coboară mult sub 0 grade Celsius.

Terry este îmbăiat la fiecare două zile şi bea foarte multă apă. „De opt ani de zile de când îl avem nici acum nu s-a obişnuit cu arşiţa“, a declarat Zoica Dedea (55 ani) stăpâna lui Terry. Căţelul are amenajat un ţarc special sub un pom mare. Acolo se retrage şi caută un petec de răcoare. „Stropim cu apă în fiecare zi, în toată curtea, pentru el“, spune stăpâna lui Terry.

La ultimul consult, veterinarul le-a spus că hrana animalului trebuie să conţină şi vitamine. De aceea, Zoica Dedea îi oferă zilnic lui Terry o farfurie de ciorbă sau supă de legume, pe lângă meniul său favorit: friptură şi oase.
  
„Dacă e cald nu stă afară“

„E greu pe caniculă. Îi dăm să bea foarte multă apă ca să se răcorească. În casă are locul său unde stă, astfel încât să mai scape de arşiţă“, spune Constantin Roşca (62 ani), stăpânul lui Lessie, o căţeluşă husky în vârstă de şapte ani. Dacă arşiţa o prinde pe stradă la plimbare, căţeluşa doreşte imediat să fie dusă în casă.

„Trage de lesă şi se agită, nu mai este chip să te înţelegi cu ea. Când ajunge la uşă urcă scările repede şi se furişează în sufragerie. Acolo simte ea că este răcoare“, adaugă stăpânul. Ca să se mai răcorească, Lessie bea câte doi litri de apă rece, pe zi.

Probleme de sănătate
Lessie a avut de suferit de pe urma arşiţei. Din cauza temperaturilor ridicate, asociate cu hrana pe care stăpânii săi i-au dat-o, căţeluşa s-a intoxicat. A fost dusă la medicul veterinar care i-a prescris câteva medicamente, împotriva mâncărimilor. Acum se află sub tratament şi se va recupera în câteva zile.
Terry şi Lessie sunt căţei foarte inteligenţi, sociabili, jucăuşi şi cuminţi. „Nu se poate să nu îndrăgeşti un husky“, spun stăpânii câinilor.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite