Slobozia: Caii de la Fierbinţi vor fi eliberaţi astăzi / IMAGINI ŞOCANTE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caii abandonaţi în grajdurile fostului CAP din Fierbinţi vor fi eliberaţi
Caii abandonaţi în grajdurile fostului CAP din Fierbinţi vor fi eliberaţi

După ce Judecătoria Urziceni a decis luni, în premieră pentru România, decăderea din drepturi a unui stăpân de animale, cei 28 de cai abandonaţi de omul de afaceri Dorin Cristian Drăgoi în grajdurile fostului CAP din Fierbinţi vor fi eliberaţi astăzi şi încredinţaţi autorităţilor locale pentru următoarele şase luni.

Edilii locali susţin că au făcut deja toate demersurile pentru a asigura hrana şi medicamentaţia animalelor. La faţa locului, şi-au anunţat prezenţa autorităţile locale, reprezentanţii Poliţiei Animalelor, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare, dar şi medici veterinari din alte trei judeţe, veniţi special pentru a aduce medicamentaţia necesară celor 28 de cai aflaţi într-o stare deplorabilă.



În ultimele două săptămâni, cinci cai au murit din cauza condiţiilor în care au fost abandonaţi.

Cai abandonaţi, foto 1



Totuşi, există riscul ca animlele să nu poată fi încredinţate autorităţilor dacă primarul localităţii, Iusein Iuksel, pleacă în Turcia, pentru a marca Sărbătoarea Berbecului, una dintre cele mai importante sărbători musulmane. În acest caz, decizia de transfer către autorităţile locale va fi anulată, iar caii ar putea fi aduşi la complexul Hermes din Slobozia, care a răspuns deja afirmativ unei astfel de solicitări.

Cai abandonaţi, foto 2
Cai abandonaţi, foto 3
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite