Slobozia: Caii de la Fierbinți, la trap prin noua viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preluaţi de administrația din localitate, caii au renăscut. Zeci de iubitori de animale din România au făcut donații în bani sau hrană, iar animalele prind puteri pe zi ce trece.Imaginile cu caii muribunzi de la Fierbinți care rodeau de foame lemnele de la grajd sau cele cu leșurile din care se înfruptau câinii maidanezi, au înduioșat o țară întreagă.

Medici veterinari, fundații de ocrotire a animalelor sau simpli oameni au sărit în ajutorul acestor extraordinare animale de rasă. Cu ajutorul Asociației GIA (Group Initiative for Animals) și a unui om de afaceri german, de origine română, caii de la Fierbinți au primit hrană, medicamente şi îngrijire adecvată.

image

În urmă cu câteva săptămâni cailor le-au fost curățate copitele de doi potcovari veniți de la Fundația SRPIN, din Olanda, în timp ce afaceristul Alioșa Wagner, un cetățean german de origine română, a donat hrană pentru două luni și a plătit integral salariile celor doi îngrijitori ai cabalinelor.

image

Lăsate să moară de foame, timp de mai multe luni, cabalinele arătau jalnic și mureau pe capete din cauza inaniției în momentul în care Asociațiile de Protecție a Animalelor din România și Primăria Fierbinți au sărit în ajutorul lor, în toamna lui 2010. Misteriosul miliardar Dorin Drăgoi, proprietarul cailor de la Fierbinți, era de negăsit și nu și-a făcut simțită prezența nici măcar atunci când, în baza unei ordonanțe președințiale, caii au fost trecuți în administarea Consiliului Local Fierbinți.

image

Potcovari din Olanda

În urmă cu trei săptămâni, cabalinele au primit un ajutor nesperat și din partea Fundației SRPIN din Olanda, care a trimis doi potcovari la Fierbinți, pentru a îngriji picioarele cailor, dar și dentiția acestor animale. „Copitele cailor au nevoie de îngrijire periodică. Lipsa acestei îngrijiri cauzează afecțiuni care pot compromite definitiv membrele cailor.

image

Chiar dacă sunt mari și par atât de puternici, caii sunt animale sensibile, cu nevoi bine definite. Lipsa acestora a dăunat simțitor cailor din Fierbinți, așa că facem tot ce putem pentru a remedia problemele cu care ei se confruntă“, spune Raluca Simion, președinte GIA România.

image

Cu toate că de când au fost luați în administrare de Primăria Fierbinți situația cailor s-a remediat vizibil, au existat și cazuri care le-au dat mari bătăi de cap îngrijitorilor.

image

„Într-o seară, un cal s-a îmbolnăvit subit. Nu mai putea să se ridice și nu mai mânca nimic. I-am chemat imediat pe cei de la GIA și cu ajutorul lor am transportat calul în adăpostul Fundației PACO, din București, unde a primit îngrijire și acum este foarte bine. În rest, Doamne ajută, toți caii se simt din ce în ce mai bine“, spune Iusein Iuksel, primarul orașului Fierbinți.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ de astăzi  !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite