Slobozia: Cafe-net-urile, o afacere pe butuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul clienţilor care intră în sălile de internet a scăzut văzând cu ochii. Din ce în ce mai mulţi tineri au internet acasă, aşa că sălile de net sunt acum pustii.

Moda cafe-net-urilor nu mai are priză la public, aşa cum se întâmpla în urmă cu aproape zece ani. Din cele peste zece săli care erau deschise în Slobozia, acum mai funcţionează doar două. Pentru că nu mai pot face faţă cheltuielilor, care depăşesc lunar 1.500 de lei, administratorii celor două cafe-net-uri sutn decişi să închidă.

Afaceri pe butuci

Administratorii sălilor se pregătesc să tragă obloanele definitiv, pentru că acest tip de afacere nu mai este rentabilă. În urmă cu nouă ani, Rică Gheroghe (54 ani) era printre primii administratori care investeau în amenajarea unei săli de internet. Până când şi la Slobozia oamenii să apeleze, în masă, la serviciile firmelor de internet, omul avea destui clienţi. Astăzi, afacerea sa este pe butuci. Foarte puţini mai sunt cei care vin la sala deschisă lângă Stadionul Municipal, să utilizeze unul din cele aproape 20 de calculatoare pe care administratorul le deţine.

„Pot să zic că eu le-am pus  mouse-ul şi tastatura în mână multor cetăţeni din oraşul asta. Pe mulţi i-am învăţat cum trebuie să deschidă calculatorul şi să se conecteze la internet. Acum, din foştii clienţi nimeni, nu îmi mai trece pragul“, spune dezamăgit omul. Ca să-şi atragă clienţii, le-a pus la dispoziţie o serie de facilităţi. Dar, cu toate acestea, mai mult de 20 de clienţi pe zi tot nu are. Tocmai de aceea, este tot mai decis să tragă obloanele. „Caut să închiriez sala asta. Nu mai pot face faţă cheltuielilor“, recunoaşte bărbatul.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite