Slobozia: CAR-ul pensionarilor, luat cu asalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de pensionari ialomiţeni trec lunar pragul Casei de Ajutor Reciproc pentru a împrumuta diferite sume de bani. De la începutul anului, pensionarii au împrumutat aproape două milioane de euro.

Cele mai frecvente împrumuturi sunt pentru îngrijiri de sănătate şi tratament, lucrări agricole sau cavouri. Valoarea împrumuturilor acordate în primele 5 luni ale anului depăşeşte 7,4 milioane de lei.

Până la finele lunii mai, peste 3.400 de pensionari ialomiţeni au apelat la împrumuturile Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Slobozia. Preşedintele CAR-ului, Georgeta Agapie, spune că împrumutul se acordă pe o perioadă de 12 luni, iar valoarea maximă a unei solicitări poate fi de 3.500 de lei.

„În primele cinci luni, am dat 7.413.610 de lei. Atât numărul, cât şi valoarea împrumuturilor cresc de la an la an“, ne mai spune Georgeta Agapie.

Dobânda la CAR-ul pensionarilor este de 7%, iar de împrumuturi nu pot beneficia decât membrii cotizanţi. Dintre cei împrumutaţi, doar 2% au restanţe la credite, dar cifra nu este deloc alarmantă, comparativ cu datornicii băncilor.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite