Slobozia: Bugetarii iau cursuri de baby - sitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de angajaţi la stat s-au calificat pentru o a doua meserie. Cea mai căutată a fost cea de baby-sitter, peste 60 de bugetari fiind acum şi bone cu acte în regulă. Specializările au durat zece săptămâni şi au fost gratuite. Mai mult decât atât, participanţii care au absolvit cursurile vor primi, pe lângă diplomele cu recunoaştere internaţională, şi o subvenţie de 740 de lei.

Reticenţi la început

Când au aflat prima dată despre această oportunitate, foarte mulţi bugetari au zis pas, însă, după prima tranşă de absolvenţi, numărul doritorilor a crescut vertiginos. „Dacă la început oamenii nu au fost interesaţi de acest curs, acum este bătaie pe locurile repartizate judeţului nostru“, explică Valentin Spătărelu, preşedintele filialei judeţene a CNSLR Frăţia. Pentru specializarea de baby-sitter, s-au şcolit 66 de persoane, 28 dintre acestea făcând parte din sindicatul Sanitas.

O calificare suplimentară

După prima tranşă de absolvenţi, vestea că CNSLR Frăţia şi Sanitas organizază cursuri de calificare gratuite s-a dus în tot judeţul, iar acum cererile s-au triplat. Cei 66 de bugetari care au primit deja diplomele se felicită pentru că au urmat cursurile respective. „M-am înscris în acest program pentru a învăţa lucruri noi şi a obţine o a doua calificare. În viaţă, nu ştii niciodată când ai nevoie de diploma asta“, spune asistenta Gina Ştirbu (40 de ani).

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite