Slobozia: Bugetarii ialomiţeni, strânşi cu uşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă nu vor obține avizul transportatorilor, sindicaliștii UJSLI vor merge cu mașinile personale la București
Dacă nu vor obține avizul transportatorilor, sindicaliștii UJSLI vor merge cu mașinile personale la București

Sindicaliştii din învăţământ acuză Executivul că face presiuni în teritoriu pentru a limita numărul bugetarilor care vor mărşălui mâine.

Marşul de mâine, din Piaţa Victoriei, s-ar putea desfăşura fără sindicaliştii din învăţământul ialomiţean. Bugetarii spun, prin vocea liderului Traian Mitrea, că reprezentanții firmelor de transport în comun au refuzat să le pună la dispoziție autobuze sau microbuze pentru mâine, din cauză că au fost amenințaţi că vor fi amendaţi de inspectorii Autorităţii Rutiere Române.

„Şoferii au fost ameninţaţi cu ARR-ul“
„Șoferii de autobuze cu care noi am mai lucrat în trecut ne-au spus, speriați, că nu ne mai pun la dispoziție mașinile, pentru că au primit amenințări telefonice, cum că ARR-ul îi va opri și amenda pe traseu, dacă se pun la dispoziţia noastră. Este incredibil ce se întâmplă în țara asta, o adevărată dictatură“, acuză Traian Mitrea, liderul Federației Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ Ialomița (UJSLI).

Reprezentanţii ARR Ialomița neagă cu desăvârșire acuzele sindicaliştilor. „Nu avem niciun control special programat pentru mâine. Noi ne facem datoria de fiecare dată.  Este culmea că sindicaliştilor le este teamă de noi“, a declarat Gheroghe Leca, directorul ARR Ialomiţa. Chiar dacă nu vor găsi autobuze sau microbuze, sindicaliștii au pregătite și soluții de rezervă: se vor deplasa pe cont propriu, cu mașinile personale, cu trenul sau autobuzul.

La plăcinte înainte, la proteste, înapoi
În timp ce unii sindicalişti îşi dau mâna pentru a-şi recăpăta salariile şi pentru a putea plăti în continuare datoriile la bănci, alţii stau cu mâinile în sân şi aşteaptă ca acestea să le pice din cer. „Nici nu concep să lipsim într-o zi aşa importantă. Vom pleca în jur de 100 de sindicalişti slobozeni şi alţi 60 din teritoriu“, spune Valentin Spătărelu liderul de la Sanitas. Şi Cartel Alfa trimite proximativ 150 de persone mâine, la marşul din Piaţa Victoriei.

Alţi sindicalişti se mulţumesc să privească mitingul la televizor. „Am ajuns la concluzia că guvernanţii nu mai merită nici măcar efortul de a ieşi în stradă. Finanţele publice sunt atât de supărate, încât, în curând, vom închide de tot instituţia“, spune Nicu Stan, liderul funcţionarilor din finanţele ialomiţene, acelaşi care cerea solidaritatea colegilor, în urmă cu două săptămâni, la protestele spontane de la DGFP.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite