Slobozia: Brazii de Crăciun, un produs de lux/ Galerie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De două zile, în piețele din Slobozia comercianţii au început să scoată la vânzare primii pomi de iarnă. Preţurile ridicate i-au ţinut pe clienţi la distanţă.

Anul acesta, locul brazilor româneşi a fost luat de cei aduşi tocmai din Olanda. Comercianţii spun că pomii de Crăciun din import sunt mult mai ieftini decât cei de la noi din ţară. Cu toate acestea, clienţii nu s-au înghesuit să cumpere.

Criza alungă clienţii
Brazii din Olanda au fost expuşi, de către comercianţi, chiar la intrările în piețe. „Vedetele“, cu ramuri veşnic verzi, aduse din străinătate, au atras imediat atenţia tuturor trecătorilor. Ramurile bogate şi mirosul de cetină i-au făcut pe oamenii, plecaţi la cumpărături, să se oprească din drum şi să admire brazii.

Cu toate că au fost fascinaţi de frumuseţea pomilor de iarnă, din import, puţini au fost cei care s-au şi încumetat să cumpere unul. Acest lucru s-a simţit în încasările comercianţilor. Cei mai mulţi au preferat să comercializeze marfă adusă din afară tocmai pentru că este mult mai ieftină decât ce autohtonă. Preţurile brazilor olandezi variază între 80 şi 250 de lei.

Pentru a-i atrage, totuşi, pe clienţi, vânzătorii au apelat la fel şi fel de trucuri. Marian Tudor (35 ani) a preferat să îşi împodobească unul din brazii pe care îi avea expuși, la standul său, cu fundiţe roşii. Încercarea bărbatului de a-i determina pe clienţi să cumpere s-a dovedit a fi fără succes.

„Am reuşit să vând doar un brad de 120 de lei. Oamenii vin, se uită şi apoi trec mai departe, fără să cumpere. Este foarte greu şi nu credeam că vom avea parte de vânzări proaste“, spune dezamăgit comerciantul.

„Voi arunca brazii nevânduţi“
La fel de dezamăgit de vânzări este şi Marius Chiriţă ( 24 ani). Tânărul a venit tocmai de la Bucureşti ca să vândă brazi la Slobozia. Eforturile sale nu au fost încununate de succes. La rândul său a ales să comercializeze pomi de iarnă olandezi, dar clienţii nu s-au înghesuit să îi cumpere.

„Stau aici de azi dimineaţă şi nu am vândut nimic. Merge foarte prost vânzarea anul acesta. Am cheltuit foarte mulţi bani pe transport, de pomană“, spune tânărul, dezamăgit. Cu toate că a cheltuit destul de mult pentru a achiziţiona brazii din import, el este hotărât să îi arunce la gunoi, în cazul în care clienţii nu se vor arăta interesaţi să îi cumpere.

„Îi voi arunca la gunoi pentru că nu am ce să fac cu ei. La Bucureşti, cu ei înapoi, nu mă pot întoarce. Mă va costa prea mult transportul şi nu are rost să cheltui nişte bani, pe care oricum nu îi am“, spune Marius revoltat.

brazi 3
brazi 2
brazi 1

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite