Slobozia: Bolnavii de cancer plătesc pentru analizele gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia ar putea reveni la normal abia la jumătatea anului 2011, iar asta întrucât acreditarea laboratorului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia nu poate fi obţinută mai devreme de 12 luni.

Peste 500 de bolanvi de cancer din judeţul Ialomiţa scot bani din buzunar pentru a îşi plăti analizele de care ar fi trebuit să beneficieze în mod gratuit. Motivul: laboratorul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia nu are acreditarea de calitate ISO RENAR pentru servicii medicale paraclinice, necesară în acest sens.

„De analize gratuite, beneficiază doar bolnavii internaţi pe secţie, nu şi cei care vor să li se facă analize în ambulatoriul de specialitate. Aceştia pot solicita internare de o zi şi vor beneficia, la rândul lor, de analize gratuite. Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a solicitat acreditarea RENAR în primăvară, dar încă nu a venit şi nu ştim când se va întâmpla Acreditarea costă peste 10.000 de lei“, spune Mihai Geantă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa.

Primele estimări arată că situaţia ar putea reveni la normal abia la jumătatea anului 2011, iar asta întrucât acreditarea laboratorului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia nu poate fi făcută mai devreme de 12 luni.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite