Călăraşi: Bogdan Cristea,singurul luptător MMA (Mix Martial Arts) din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 11 victorii în circuitul mondial de lupte MMA, s-a antrenat în România cu Lucian Zmărăndescu, iar în Olanda s-a pregătit alături de celebrii Peter Aerts și Alistair Overeem.

Bogdan a fost atras de sporturile de luptă de mic copil. În anii de școală generală, s-a dus câteva săptămâni la lupte libere, iar apoi a cochetat cu boxul. În momentul când părinții s-au mutat în satul Ivănești, a fost nevoit să renunțe la antrenamente.

Vicecampion național

După terminarea liceului, a decis că vrea să facă sporturi de contact. S-a dus în București și, cu ajutorul unui prieten, s-a legitimat la școala lui Cătălin Zmărăndescu.

image

„M-am antrenat inițial câteva luni, iar apoi am făcut o pauză. M-am reîntors la sala lui Zmărăndescu la câteva luni, unde am fost cazat într-o cameră de la tribuna oficială a stadionului Ghencea. Timp de un an m-am pregătit din greu, în stilul wushu, iar apoi am avut și primele lupte“, spune Bogdan. În 2006, devine vicecampion național într-o gală care a avut loc la București. După acest concurs consideră că trebuie să își extindă antrenamentele la un nivel superior. Așa că se hotărăște să plece în Olanda, cu câțiva bani în buzunar și niște numere de telefon.



Antrenat de Peter Aerts

Norocul i-a surâs… pe stradă. „Mai aveam două monede în buzunar când m-a oprit un domn pe stradă să îmi ceară un foc. M-a întrebat ce fac și i-am zis că nu am unde să stau și că am venit în Olanda să fac sporturi de contact. Cred că l-am impresionat cu sinceritatea mea și mi-a oferit o cameră într-un imobil. Acest om m-a ajutat enorm“, spune Bogdan.

image
image

La câteva zile după această întâmplare s-a dus la o sală de arte marțiale din Armsterdam și le-a spus managerilor că vrea să devină campion. Unii au râs, dar l-au lăsat să se antreneze. După două luni de antrenamente, a debutat în ring cu victorie. La fel s-a întâmplat și cu al doilea, iar în cel de-al treilea meci a remizat. În acea perioadă, i se oferă titlul de cel mai specatculos luptător al anului din Olanda.

image

Citiți mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Călăraşi de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite