Slobozia: Blocul Ugira a inaugurat sistemul de încălzire ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 150 de locatari ai imobilului au acces la servicii de apă caldă sau încălzire, non-stop, cu ajutorul celor 14 panouri solare, amplasate chiar pe acoperișul clădirii.

Proiectul a fost demarat, în toamana lui 2010 și este finanțat, în proporție de 80% din bani proveniți de la Fondul de Mediu, iar restul din bugetul local.

La blocul de locuinţe sociale, niciun locatar nu are centrală termică sau boiler pentru a-şi încălzi apa, aşa că singura soluţie este aragazul.
„Făceam baie la lighean şi încălzeam apa la aragaz. Abia aşteptam să monteze instalaţia asta, pentru a ne oferi şi nouă un strop de confort. Am doi copii mici, iar apa caldă mă ajuta foarte tare, mai ales pe timp de iarnă“, spune Iuliana Ionescu (28 de ani).

Pe lângă sistemul de panouri solare de la Ugira, în Slobozia a fost finalizat și sistemul de încălzire ecologic de la Colegiul Național Mihai Viteazul, dar și instalația de la sala de sport din Complexul Municipal „1Mai“.

Pentru acest an, municipalitatea pregătește o a doua parte a proiectului, care va aduce încălzire si apă caldă pentru 10 unități școlare din Slobozia.

Panourile solare au fost cele mai solicitate Foto: arhivă
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite