Slobozia: Benzina tot mai scumpă îi face pe șoferi să treacă pe GPL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Service-urile din oraș care montează instalaţii GPL au fost luate cu asalt de şoferii care vor să mai economisească din banii de combustibil. În ultimele săptămâni, cererea a crescut cu peste 60%

Preţul benzinei, care a depășit de mult pragul de 5 lei pe litru, i-a determinat pe șoferi să treacă la un combustibil ecologic, dar şi mult mai ieftin. Preţul unui litru de gaz petrol lichefiat este la jumătatea tarifului pentru benzină, respectiv 2,85 lei. Urmarea: zeci de şoferi au trecut în ultima vreme pragul service-urilor auto, în speranţa că gazul petrol lichefiat (GPL) îi va ajuta să treacă mai uşor peste majorările de la pompă.

Solicitări crescute
Încă de la primele semne de criză, şoferii şi-au îndreptat atenţia către instalaţiile de GPL, însă, odată cu creşterea preţului la benzină, cererea pentru astfel de sisteme a explodat, pur și simplu. „De când s-a scumpit benzina, cererea pentru instalaţii GPL a crescut cu 60%“, spune George Muşoiu, directorul unui service auto din oraș.

Şoferii care optează pentru o instalaţie de gaz trebuie să scoată din buzunar sume cuprinse între 930 şi 2.290 de lei, în funcţie de maşina pe care o au. Pentru o Dacie cu carburator, se plăteşte cel mai puţin, 930 de lei, în vreme ce pentru una cu injecţie preţul sare de 1.100 de lei.

Condiţia esenţială pentru a vă putea monta o instalaţie GPL este ca maşina să aibă un motor pe benzină. Mecanicii spun că astfel de instalaţii se pot monta pe orice tip de maşini, dacă sunt pe benzină.

„Deşi poate părea ciudat, am avut oameni care au cerut GPL pentru BMW, Peugeot sau chiar Jeep-uri“, spune Ionuţ Culea (30 de ani), unul dintre mecanicii de la service-urile care montează GPL.

Logan, cea mai mare cerere
Cel mai de succes model al uzinei de la Piteşti, Loganul, este văzut cel mai des în service-urile care montează instalaţii GPL. „Într-adevăr, cele mai multe solicitări vin din partea proprietarilor de Logan. Acest model necesită o instalaţie secvenţială, care costă 2.290 de lei“, explică George Muşoiu, directorul unui service.

Pentru maşinile Euro 2, montarea unui butelii de GPL costă aproximativ 1.770 de lei. În afară de Logan, pe la service-urile GPL mai trec şi multe maşini Cielo, Espero sau Opel. Ba chiar şi Renault Clio, an de fabricaţie 2009.

image
image

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a „Adevărului de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite