Bazarul şi magazinele second-hand din Slobozia sunt la un pas de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţă de anul trecut, vânzările comercianţilor au scăzut la jumătate. Cumpărătorii se opresc în faţa tarabelor, se uită la preţuri şi, apoi, pleacă mai departe.

Comercianţii din Bazar investesc lunar peste 1.000 de lei în marfa pe care o au expusă la standuri. Numai că puţini sunt cei cărora le dă mâna să cumpere câte ceva. Timpul trece, dar încasările nu cresc. Dimpotrivă, se micşorează de la o zi la alta.

„De la 7.30 sunt aici şi toată vânzarea mea este de 30 de lei. Doar doi clienţi am avut până acum“ , spune îngrijorată Caterina Fetecău, o femeie în vârstă de 37 de ani.

Pentru ea, cel mai rău este atunci când trebuie să plătească taxele pentru standul unde îşi expune marfa. „Mă costă 500 de lei pe lună. Stau şi mă întreb de unde o să îi scot luna asta?!“, spune Caterina. 

Câţiva metri mai în faţă, vinde haine şi încălţăminte Eugenia Bocârnă. Banii pe care îi scoate din comerţ, puţini ce-i drept, sunt singura sursă de venit pentru familia sa.

„Ca să pot să platesc marfa şi taxele pentru stand, am fost nevoită să mă împrumut pe la rude. Aşa ceva nu se poate, criza ne-a lăsat fără clineţi“, spune revoltată femeia de 51 de ani.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite