Slobozia: Bărăganul va avea cinematograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinematograful poate susține proiecție de filme din această vară
Cinematograful poate susține proiecție de filme din această vară

Cinefilii sunt aşteptaţi să urmărească cele mai noi producţii în sala de la Cinema Galax din Slobozia. Cel mai mare cinematograf din Ialomiţa va fi redeschis la finele lunii. Autorităţile locale vor să transforme clădirea cinematografului într-un centru cultural. Aici vor putea fi vizionate filme, spectacole de teatru şi muzică, dar va funcţiona şi o bibliotecă. 

Cel mai mare cinematograf din judeţ a fost inaugurat la începutul anilor ’80, când purta numele de 23 August. După Revoluție numele i-a fost schimbat în Galax. A funcționat la parametri normali până în anul 2007, când a fost închis. Oamenii nu mai veneau la cinematograf din cauza condițiilor improprii: aparatura de proiecție și sunet era învechită, în sală era frig, pentru că nu exista o centrală termică, pereți erau plini de igrasie și mirosea a rânced.

În octombrie 2009 Primăria Slobozia a reuşit să ia în concesiune cinematograful de la Regia Autonome de Exploatare a Filmului, pe o perioadă de 15 ani. Conform contractului, Consiliul local era obligat ca în termen de 4 ani să reabiliteze imobilul şi să demareze proiecţia de filme. Autorităţile locale au întocmit un proiect de modernizare, pus în aplicare în urmă cu aproximativ două luni. Până în momentul de faţă a fost finalizată modernizarea sălii de proiecţie.
A fost schimbată tapiţeria tuturor celor 300 de scaune, podeaua a fost acoperită cu o mochetă nouă, tavanul a fost recondiţionat, iar pereţii au fost antifonaţi. De asemenea, au fost reparată scena şi ecranul pe care se proiectează filmele.

 „Vrem să tranformăm acest loc într-un centru cultural. Principala activitate vor fi proiecţiile de filme, însă urmărim ca, lună de lună, pe scena din sală, să aibă loc spectacole de teatru şi de muzică“, adaugă primarul Gabi Ionaşcu. Tot în incinta cinematografului va fi înfiinţată şi o bibliotecă. Prima proiecţie de film in cinematograul modernizat va avea loc la sfarşitul acestei luni.

Oamenii vor la film
Vestea că la Cinematograful Galax vor rula din nou filme i-a surprins pe locuitorii Sloboziei. Oamenii s-au bucurat în momentul în care au aflat că pot merge la film aşa cum o făceau pe vremuri.

După mai bine de două decenii, Florica Artene (53 de ani) îşi aminteşte şi acum de vremurile în care mergea alături de soţul său şi copii să vadă filme la cinematograful din Slobozia. Cele mai îndrăgite producţii din perioada anilor ‘70 – ‘80 le-a urmărit în sala de cinema din oraş.
Citiți mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite