Slobozia: Bărăganul trăieşte veri Fierbinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii micului orăşel situat la maginea judeţului Ialomiţa fac faţă cum pot temperaturilor extreme din această vară.

Cel mai cald este la orele prânzului. Ca să reziste atmosferei toride, oamenii se înghesuie la cişmelele de pe stradă. Temperaturile înregistrate la Fierbinţi au fost chiar şi de 41 de grade Celsius.

Munca la câmp, numai dimineaţa


Vara călduroasă s-a simţit la superlativ în Fierbinţi. Răcoarea se simte doar preţ de câteva ore, când crapă de ziuă, şi, apoi, seara, după ora 21.00. Localnicii fac faţa cum pot temperaturilor ridicate. Pentru ca soarele arzător să nu îi prindă la câmp, legumicultorii s-au trezit cu noaptea în cap şi s-au pus pe treabă. Culturile de ardei, roşii, vinete, varză şi conopidă au nevoie de apă mai mult ca niciodată. Arşiţa nu mai conteneşte, iar plantele suferă din acestă cauză.

Vasilica Dumitrache (40 de ani) a cultivat anul acesta peste zece hectare cu legume. Ca să îşi poată uda culturile, femeia a săpat un puţ, din care scoate apă cu ajutorul unei motopompe. Instalaţia de irigat a fost constuită de către soţul său. Omul s-a inspirit de pe internet şi a pus la rândul său în practică.

„Acum, ar fi foarte bine să plouă, dar văd că Dumnezeu nu vrea să ne ajute. Aşa că trebuie să ne descurcăm cum putem“, spune Vasilica Dumitrache.

Femeia se apucă, apoi, să îşi ude culturile. A început cu parcela pe care a cultivat vinetele. Porneşte motopoma, iar stropii de apă ţâşnesc îmbucurător.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite