Slobozia: Bărăganul are anticariat online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Slobozia a creat un site destintat cititorilor îndrăgostiţi de cărţile vechi. Este singurul anticariat virtual care a existat vreodată în Bărăgan. Anticariatul online de la Slobozia pune la dispoziţia cititorilor aproape 22.000 de titluri de cărţi, din toate domeniile, de la belestistică şi până la filosofie şi chiar ştiinţă.

Cel care a creat anticariatul online este un tânăr din Slobozia, pe numele său Sebastian Enache (25 de ani). În urmă cu aproximativ patru ani, pe vremea când era student la Politehnică, lui Sebastian i-a venit ideea de a pune bazele unei afaceri pe internet. Astfel, a înfiinţat un magazin cu produse alimentare, care, însă, nu a avut succesul mult aşteptat. Fără să fie dezamăgit, tânărul a decis să transforme alimentara virtuală într-un anticariat online. Aşa a luat naştere, în iunie 2007, site-ul de unde cititorii îşi pot achiziţiona cărţi vechi, www.coltulcolectionarului.ro.

„A fost mai bine că am deschis acest anticariat on-line. Cărţile vechi au avut mai multă priză la public, decât magazinul cu alimente“, explică Sebastian Enache. După ce a funcţionat un an în Bucureşti, Sebastian a descis să îşi mute afacerea la Slobozia. „Cărţile le ţinem într-un depozit, iar de acolo ajung la cei care fac comanda online. Costurile pentru chirie la Bucureşti erau mult mai mari decât cele de la Slobozia, de aceea am decis să aduc toate volumele acasă“, susţine Sebastian.

image

Cărţi, vândute în toată lumea

Anticariatul online deţine peste 22.000 de titluri, de la beletristică şi până la filosofie, tehnică sau ştiinţă. Preţurile cărţilor pornesc de la un leu şi pot ajunge chiar şi până la 1.000 de lei. Cele mai scumpe cărţi sunt cele foarte vechi, precum enciclopediile ilustrate franţuzeşti, tipărite în urmă cu mai bine de un secol. Cărţile care ajung să fie vândute pe site-ul administrat de Sebastian sunt cumpărate de la persoane fizice sau biblioteci vechi din Bucureşti, Cluj, Bistriţa şi, mai nou, Brăila.

„Încercăm să cumpărăm din mai multe locuri pentru a avea achiziţii cât mai variate pe care să le prezentăm, apoi, cititorilor care ne vizitează site-ul“, spune Sebastian. Anticariatul virtual este vizitat zilnic de aproximativ 1.900 de persoane, care iubesc şi apreciază cărţile. Comenzile sunt livrate  prin poştă sau curier. De asemenea, foarte multe dintre cărţile puse la vânzare pe internet au fost solicitate şi de către românii stabiliţi în străinătate. „Am onorat comenzi în Europa, America şi chiar Asia. Cele mai multe dintre cărţile solicitate erau cele pe care cu toţii le citim în copilărie“, spune propietarul anticariatului online.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite