Slobozia: Bărăganul,cuprins de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Weekendul recent încheiat s-a aflat sub semnul arderilor necontrolate de mirişti şi vegetaţie uscată, nu mai puţin de şapte astfel de incendii solicitând intervenţia pompierilor.

Pompierii de la Detaşamentul Urziceni au acţionat pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată pe raza comunei Borăneşti. În incendiul ce a avut drept cauză probabilă de izbucnire fumatul şi aruncarea ţigării aprinse la întâmplare, au ars aproximativ 1.000 de metri pătrţi de vegetaţie uscată. Totodată, în municipiul Urziceni au ars aproximativalţi  50 de metri pătraţi vegetaţie uscată.

Un alt incendiu de locuinţă a izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni, în municipiul Urziceni. La sosirea pompierilor la locul intervenţiei, focul cuprinsese deja toate cele trei încăperi ale casei, extinderea acestuia fiind favorizată de numeroasele mase plastice şi materiale textile depozitate. Cel mai probabil, sursa de aprindere a fost utilizată în mod intenţionat pentru generarea incendiului. Focul a distrus piese de mobilier, elemente din starea de fixaţie a imobilului şi bunuri materiale.

Intervenţii şi în Slobozia şi Ţăndărei

O altă ardere necontrolată de vegetaţie uscată s-a produs pe raza comunei Giurgeni. Pentru stingerea flăcărilor, au intervenit pompierii din Garda Ţăndărei, incendiul având drept consecinţă arderea unei suprafeţe de 15 hectare de vegetaţie uscată. Cel mai  probabil, incendiul a fost provocat de jarul unei ţigări aprinse aruncate la întâmplare. De asemenea, alte 15 hectare de mirişte şi vegetaţie uscată au ars în aceeaşi zi în comuna Scânteia, sat Iazu, incendiu stins de pompierii de la Garda Slobozia. Cauza determinantă a evenimentului a reprezentat-o folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite