Slobozia: Avem din nou farmacie cu program non-stop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare din cele 12 farmacii din oraş asigură, de la începutul acestui an, permanenţa, prin rotaţie. În ultimele două luni ale anului 2010, unităţile au declinat, mai mult sau mai puţin politicos, programul non-stop din cauza personalului insuficient şi a problemelor financiare. Colegiul Farmaciștilor și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate au găsit, totuşi, o soluție: programul non-stop va fi asigurat prin rotație,

Persoanele care au nevoie de anumite medicamente în timpul nopții pot sta acum liniștite. În fiecare noapte, fiecare farmacie din Slobozia va avea program non-stop, prin rotație. Având în vedere că în municipiu funcționează 12 farmacii, fiecare punct farmaceutic va avea program de noapte cel puțin de două ori pe lună. „Am luat această măsură pentru că nu avem o farmacie cu program non-stop în oraș și trebuia urgentat acest aspect. Majoritatea farmaciilor din Slobozia au doi, maximum trei farmaciști, iar ca să funcționeze cu program non-stop trebuie să aibă minim patru farmaciști“, spune Mihai Geantă, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița (CJAS).

image

De cealaltă parte, farmaciștii sunt de acord cu această regulă, atâta timp cât li se vor plăti sporuri de noapte. „Cu certitudine, angajații care vor munci pe timp de noapte vor primi sporuri salariale, conform legilor în vigoare. E o soluție bună, chiar dacă nu avem o activitate de noapte ieșită din comun. Totuşi, nu se știe niciodată când apar urgențele și este bine că oamenii au, acum, posibilitatea de a cumpăra  cumpăra medicamente și noaptea“, spune Ecaterina Alexandru, administratorul farmaciilor Diana și Melifarm.



Noua măsură a farmaciilor de a funcționa cu program non-stop, prin rotație, a fost primită cu bucurie de localnici. „Mi s-a întâmplat într-o seară să am nevoie urgentă de medicamente, pentru că mi se îmbolnăviseră nepoțeii și nu am avut de unde să cumpăr, pentru că nu era nimic deschis la ora aia. Bine că s-au hotărât să ia această măsură, pentru că niciodată nu se știe când ai nevoie de un medicament“, spune Maria Loghin (64 de ani).

Creditori și debitori

O altă problemă cu care se confruntă atât Casa de Asigurări, farmaciile, dar și furnizorii de medicamente o reprezintă restanţele acumulate. În acest moment, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița are datorii neachitate către farmacii în valoare de nouă milioane de lei, aferente doar lunilor martie, aprilie și mai 2010.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite