Slobozia: Autorităţile nu mai au fonduri pentru cantina socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

120 de persoane cu venituri reduse şi-ar putea lua adio de luna viitoare de la singura masă zilnică, dacă municipalitatea va închide cantina socială din oraş.

Criza financiară a afectat Slobozia atât de puternic încât autorităţile locale iau serios în calcul posibilitatea de a închide cantina socială din oraş, încercând astfel să reducă pe cât posibil cheltuielile de la bugetul local. Edilii susţin că în momentul de faţă fondurile disponibile pentru cantina socială asigură funcţionarea acesteia timp de încă o lună. În cazul în care, spun autorităţile, nu se va găsi o soluţie viabilă din punct de vedere financiar, care să asigure funcţionarea cantinei sociale în continuare, s-ar putea ajunge la închiderea acesteia.

Zilnic, la cantina socială aproximativ 120 de persoane cu venituri extrem de modeste servesc singura masă a zilei. Categorile de persoane care beneficiază în prezent de serviciile cantinei de ajutor social în mod gratuit sunt următoarele:
-copiii în varsta de până la 14 ani din familiile beneficiare de ajutor social, în baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat, dar nu mai mult de doi copii din aceeaşi familie;
-persoanele care nu realizează temporar venituri şi, din diferite motive, nu au întocmit dosar de ajutor social, dar nu mai mult de 90 zile pe parcursul unui an calendaristic;
-femeile gravide din cadrul dosarelor de ajutor social în plată.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite