Slobozia: Autorităţile au demarat o anchetă la ferma Avicola, după accidentul de muncă de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru angajate ale fermei Avicola din localitatea Ioan Ghica s-au intoxicat ieri cu monoxid de carbon. Incidentul s-a petrecut în hala de creştere a puilor. Deşi starea de sănătate o impunea, femeile au refuzat internarea, spun medicii, motivând că le este teamă de superiori. Inspectorii de muncă au demarat o anchetă, societatea fiind deja sancţionată pentru întârzierea cu care a trimis ieri raportul incidentului.

Muncesc la 32 de grade Celsius
Deşi afară se înregistrează temperaturi negative, cele patru salariate ale societăţii Avicola lucrau, alături de colegi, la peste 32 de grade Celsius. Hala în care femeile  îşi desfăşoră activitatea este permanent încălzită pentru a grăbi creşterea puilor. Din câte se pare, unul dintre arzătoarele folosite în hală a stat la baza intoxicării cu monoxid de carbon a celor patru angajate.

Ioana Urse (25 de ani), Mirela Dumitru (26 de ani) şi Săndica Tătaru (29 de ani) au avut cel mai mult de suferit în urma intoxicării cu monoxid de carbon. A patra femeie, Margareta Tudorache (41 de ani) a ajuns la spital, spun medicii, mai mult din cauza unui atac de panică.
Toate cele patru angajate au refuzat ferm internarea, deşi starea lor de sănătate o impunea, două dintre ele fiind inconştiente minute bune.

„La noi, au ajuns patru femei, una dintre ele fiind mai mult speriată după ce s-a întâmplat colegelor ei. Acestea au ţinut legătura telefonic cu şefa lor, dar, după ce au fost stabilizate, au refuzat internarea de frica doamnei inginer“, spune Mirela Niţu, medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe din Slobozia.
Cele patru femei lucrează la ferma din Ioan Ghica de mai bine de un an şi jumătate şi locuiesc în Poiana, Cosâmbeşti şi Slobozia. 

image
image

Evită să vorbească
Una dintre fetele intoxicate cu monixid de carbon povesteşte în exclusivitate pentru Adevărul de Seară Slobozia cum s-a petrecut totul. „Am intrat dimineaţă la treabă şi am simţit dintr-o dată că nu mai am putere. Am căzut pe podea, iar o colegă m-a scos la aer ca să îmi revin. Nu am simţit niciun miros ciudat dimineaţă, însă acum sunt bine şi mâine mă duc la muncă“, a spus, aseară, Săndica Tătaru (29 de ani), o localnică din satul Poiana, comuna Ciulniţa. Femeia este angajată de mai bine de un an şi jumătate şi este plătită pentru a hrăni puii.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite