Slobozia: Aurelian Dinu, poliţistul corupt, vorbeşte: „Am avut nevoie de bani!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul agent Aurelian Dinu (25 de ani), reţinut pentru luare de mită, spune că s-a lăsat mânjit pentru că era plin de datorii şi avea nevoie de bani.

Fostul criminalist, Aurelian Dinu, spune că a făcut afaceri cu infractorii pentru că avea nevoie de bani. Acuzat de luare de mită, Dinu va fi cercetat în stare de libertate, magistraţii respingând cererea de arrest preventiv pentru 29 de zile, înaintată de procurori.

Afaceri cu infractorii

Agentul de poliţie Aurelian Dinu (25 de ani) a fost angajat în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa (IPJ) în anul 2006. Timp de aproximativ patru ani, el a făcut parte din cadrul Serviciului Criminalistic Ialomiţa. În primăvara anului trecut, însă, Aurelian Dinu a fost transferat la Centrul de Arest al IPJ. După câteva luni, avea să încalce legea şi să se dea de partea celor pe care ar fi trebuit să îi păzească. În octombrie 2010, Aurelian i-a vândut unui deţinut un telefon mobil, contra sumei de 300 de euro.



Respectivul deţinut făcea parte dintr-o grupare de infractori care avea la activ mai multe furturi de animale, toate comise pe raza judeţului Ialomiţa. Oamenii legii le-au dat de urmă şi i-au încarcerat în beciurile Poliţiei Ialomiţene. La scut timp după ce au fost băgaţi după gratii, în noiembrie, la urechile oamenilor legii au ajuns zvonuri referitoare la faptul că unul dintre aceştia dialoga, prin telefon, cu o persoană din exterior. Imediat,  a fost demarată o anchetă, iar telefonul mobil a fost găsit în canalizarea Centrului de Arest. După ce au audiat toţi deţinuţii, oamenii legii aveau să descopere faptul că fostul criminalist Aurelian Dinu, devenit gardian, îi vânduse respectivului infractor telefonul mobil.

image



De cealaltă parte a gratiilor

Tânărul agent şi-a petrecut noaptea de marţi spre miercuri la serviciu, însă, de data aceasta, în spatele gratiilor. El a fost dus de către foştii săi colegi în spaţiile de detenţie ale Inspectoratului, spaţii pe care, până mai ieri, le păzea. „A fost arestat pentru 24 de ore și «s-a odihnit» în arestul Poliției, loc pe care îl cunoaște atât de bine“, a declarat Viorel Ştefu, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa. Imediat după ce l-au audiat, procurorii au emis pe numele lui Aurelian Dinu un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar, apoi, au trimis dosarul magistraţilor din cadrul Tribunalului Ialomiţa.

image



Poliţistul corupt a ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul Ialomiţa miercuri, la prânz. La fel ca un infractor, Aurelian Dinu a fost adus la instanţă cu o dubă a Poliţiei. În momentul în care a coborât din maşină, o armată de ziarişti aştepta ca el să facă o scurtă declaraţie. Fără să spună un cuvânt, a trecut glonţ pe lângă camerele de luat vederi şi blitz-urile aparatelor foto, acoperindu-şi, totodată, faţa cu geaca neagră de piele pe care o purta.

image
image

Aceeaşi atitudine rezervată a afişat-o şi tatăl său, Ion Dinu. „Nu ştiu eu ce a făcut, mie mi-a zis că este nevinovat“, a spus bărbatul cu lacrimi în ochi.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite