Slobozia: Au pus otravă pentru șobolani și au sfârșit intoxicați/ Tatăl este mort, cei doi copii și soția, internați în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din oraşul Fetești s-a intoxicat cu otravă de şobolani. Tatăl, Sebastian Ene (47 de ani) a murit, în timp ce soţia şi cei doi copiii sunt la spital în stare gravă

Locuinţa oamenilor era invadată de rozătoare, iar pentru a le nimici capul familiei, Sebastian Ene, a împrăştiat în toate camerele pastile de fosfat. Din cauza vaporilor emanaţi de respectiva otravă, bărbatul a murit.

Pe strada Dacia din cartierul feteştean Buliga, oamenii au aflat de nenorocirea care s-a abătut asupra familiei Ene şi au ieşit la porţi. O bătrâna îmbrăcată în negru face câţiva paşi şi se apropie de casa unde s-a întâmplat tragedia.

Femeia plânge în hohote şi îşi strigă fiul, cu disperare. Este Petcana Ene (66 de ani), mama bărbatului care şi-a pierdut viaţa, ieri dimineaţă, intoxicat cu vaporii emanaţi de pastilele de fosfat, folosite pentru a nimici şobolanii care îi invadaseră casa.

image

     Petcana Ene, mama lui Sebastian Ene

„Puiul mamei, vino înapoi la mama! Dragul meu, tu erai singurul meu sprijin!“, îl striga bătrâna pe Sebastian Ene (47 de ani), printre lacrimi.
Femeia a aflat din vecini necazul care s-a abătut asupra familiei sale. Era plecată de acasă să îşi viziteze câteva rude îndepărtate, iar în autobuz cineva i-a comunicat că fiul său a murit, iar nora sa, Mariana Ene (36 de ani) şi cei doi nepoţi, Auraş (9 ani) şi Violeta Ene (12 ani) sunt la spital în stare gravă.

Citește și: Doi copii au ajuns la spital după ce au ingerat otravă de şobolani. Mama era plecată, iar tatăl era beat în aceeaşi casă cu ei!


„Eram în autobuz în momentul în care o femeie de pe stradă a venit la mine şi mi-a zis că băiatul meu a murit. Când am venit acasă am văzut aici maşinile de salvare şi poliţia“, adaugă bătrâna cu glasul stins.

image

       Din cauza mirosului puternic de fosfat, criminaliștii au purtat măști de gaze

La faţa locului, au ajuns şi criminaliştii. Cu măşti de gaze pe faţă, oamenii legii au sigilat locuinţa şi au intrat în casa groazei pentru a stabili cu exactitate ce fel de substanţă l-a băgat în pâmânt pe Sebastian Ene şi i-a trimis copiii şi soţia la spital.

Manda Dunea (28 de ani) locuieşte peste drum de casa unde a avut loc tragedia. Femeia povesteşte că luni dimineaţă, Mariana Ene a venit la ea, i-a spus că soţul său este mort şi i-a lăsat în grijă pe cei doi micuţi, Auraş şi Violeta.

image

        Manda Dunea locuiește peste drum de casa familiei Ene

„Am luat copii la mine şi mama lor mi-a zis că le-a fost rău toată noaptea, că au vomitat, dar păreau că se simt bine chiar i-am întrebat ce fac“, spune femeia.La nici câteva minute, substanţa nocivă pe care micuţii au inhalat-o a început să îşi facă iarăşi efectul. Copiii vomitau şi spuneau că au ameţeli.

„I-am băgat în casă, iar apoi i-am scos afară pentru că ziceau că le este rău. Într-adevăr începuseră să vomite. De frică, am sunat imediat la salvare, care i-a luat şi i-a dus la spital“, adaugă femeia.

Casa cu şobolani
Vecina familiei Ene spune că nu puţine au fost dăţile în care, mama celor doi copii se plângea că are casa plină de şobolani.  Ea nu ştie însă cum au reuşit vecinii săi să facă rost de pastilele de fosfat, cu care au vrut să omoare rozătoarele.

„De fiecare dată când venea la mine se văita că are şobolani în casă. Am fost şi eu acolo şi se simţea miros greu venit de la ei, dar nu am văzut niciodată vreunul care să mişune prin camere“, adaugă femeia.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite