Slobozia: Au pus lacătul pe ușă, au tras obloanele și au ieșit în stradă să protesteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetarii nemulţumiţi au făcut o grevă spontană  foto: A. Boştină
Bugetarii nemulţumiţi au făcut o grevă spontană foto: A. Boştină

Aproximativ 150 de angajați din cadrul Direcției Generale de Finanțe Publice Ialomița au părăsit birourile și protestează în fața instituției, împotriva eliminării acordării de stimulente.

UPDATE 17:40 „Am 23 de ani şi câştig 420 de lei lunar. Este umilitor!“, exclamă George Gherunda. Cei care au o vechime mai mare nu câştigă cine ştie ce. „Lucrez din 1986 la Finanţe şi am un salariu de 562 de lei“, spune şi Victoria Zeca, un alt bugetar de la DGFP. Bugetarii nu am mai lucrat cu publicul până la terminarea programului, iar toate solicitările vor fi rezolvate mâine la prima oră.

Nicu Stan, preşedintele sindicatului spune ca va continua demersurile pentru declanşarea grevei generale. „Stimulentele care le primeau angajaţii de la Finanţe nu au depăşit niciodată 1,5 salarii, însă pot să spun că au fost luni când nu s-a luat decat 200 de lei pentru că nu au fost încasări“, spune liderul de sindicat care punctează că suplimentele se acordau dintr-un fond special constituit din recuperearea creanţelor.

Protestul s-a declanșat puțin după ora 15 când, la unison, toți angajații instituției au tras obloanele la ghișee, au zăvorât birourile și, apoi, s-au postat în stradă, protestând tacit. Programul a fost dat peste cap, mulți cetățeni așteptând ca protestul să se încheie, iar ei să-și rezolve treburile pentru care veniseră la Direcția Generală a Finanțelor Publice.

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite