Slobozia: Au fraudat statul britanic cu peste 2,6 milioane de euro, iar acum sunt somaţi să achite taxe locale de 1.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recent întorşi în Ţăndăreiul natal, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a decis cercetarea lor în stare de libertate, traficanţii de minori sunt somaţi de autorităţile locale să îşi achite taxele şi impozitele la bugetul local. După cum era de aşteptat, nici vorbă de înghesuială.

Somaţiile emise de primăria Ţăndărei pe numele traficanţilor de minori rămân fără ecou. Ilie Schian, Radu Drăguşin şi ceilalţi traficanţi de minori din Ţăndărei nu au catadicsit să îşi achite taxele locale, deşi restanţele acumulate de reţeaua de traficanţi abia dacă depăşesc 1.000 de euro. După ce au fraudat statul britanic cu peste 2,6 milioane de euro, interlopii fentează şi autorităţile locale. Acesta nu este, însă, primul caz în care traficanţii „uită“ brusc de profiturile uriaşe realizate cu ajutorul puradeilor trimişi la cerşit în Marea Britanie. De-a lungul timpului, interlopii din Ţăndărei au primit chiar şi subvenţii pentru grâu şi lucernă.

Subvenţii europene

În vreme ce conturile interlopilor Drăguşin erau alimentate cu sume de ordinul sutelor de mii de euro, ei cereau subvenţii de 7.000 de lei pentru agricultură. Petrică Drăguşin, zis „Traian“, şi Gheorghe Drăguşin, zis „Franţ“, doi dintre suspecţii din Ţăndărei cercetaţi pentru trafic de minori, deţineau în zonă mai multe terenuri agricole, pe care cultivau grâu şi lucernă. Cei doi au depus, de-a lungul timpului, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) multiple cereri pentru plata unor subvenţii. „Gheorghe Drăguşin avea 4,6 hectare şi a solicitat un sprijin pentru o suprafaţă cu un hectar mai mare, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul lui Petrică Drăguşin, care avea 26,5 hectare şi a cerut sprijin pentru 27,5 hectare“, spun reprezentanţii APIA Ialomiţa.

Declaraţii false

Cei doi au încercat şi aici să fenteze statul, declarând suprafeţe mai mari de teren. „Au susţinut că au greşit identificarea parcelelor. Una declaraseră în acte şi alta a reieşit în momentul în care noi ne-am deplasat la faţa locului“, mai susţin reprezentanţii instituţiei. Din rechizitoriul întocmit de procurori, reiese faptul că în conturile lui Petrică Drăguşin au intrat, în perioada 12-16 aprilie 2010, aproximativ 7.000 de lei de la APIA, în patru tranşe, sume reprezentând subvenţii. Procurorii mai arată că alţi 5.000 de lei, reprezentând un sprijin financiar din partea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală au ajuns în conturile lui Petrică Drăguşin, la sfârşitul lui octombrie 2008.

În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Drăguşin, datele furnizate de APIA arată că acesta a beneficiat de un sprijin financiar de 2.150 de lei, „în baza unei cereri depuse în 2009, pentru o suprafaţă de 4,6 hectare“. Ulterior, acesta avea să depună o altă cerere pentru o suprafaţă de 5,3 hectare. „A venit cu toate documentele, respectiv titlul de proprietate şi actul de deţinere a pământurilor ,eliberate de Primăria Ţăndărei. Actele erau valabile“, adăugă reprezentanţii APIA Ialomiţa.





Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite