Slobozia: Atenţie la hoţii specializaţi în furturile din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere că tendinţa furturilor din locuinţă înregistrează un trend ascendent, poliţiştii vă sfătuiesc să vă feriţi pe cât posibil să picaţi în plasa hoţilor. În acest sens, autorităţile vă oferă câteva sfaturi preţioase. Asiguraţi uşa cu vizor, încuietori sigure şi lanţ de siguranţă; închideţi ferestrele apartamentelor situate la parter, la primul şi la ultimul etaj şi faceţi tot posibilul ca, s

Atenţie la comercianţii ambulanţi
De asemenea, montaţi un interfon la intrarea în bloc, la care să aibă acces doar locatarii. „Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor ce vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii şi instruiţi-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă sub nici un motiv uşa persoanelor străine. Închideţi uşa de apartament cu cheia şi când sunteţi acasă“, spune Andreea Dănilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

Recomandări vin şi de la reprezentanţii Poliţiei Locale, care va sfătuiesc ca, atunci când plecaţi în concediu, să nu lăsaţi acasă sume importante de bani sau bunuri de valoare şi să nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de acasă.

Griji şi la gospodărie
Nici cei care stau la casă nu sunt scutiţi de griji. Dimpotrivă. Pentru infractori, explică poliţiştii, o gospodărie este mai tentantă datorită suprafeţei mai mari pe care este dispusă, dar şi distanţei dintre clădiri. Cum patru din cinci furturi din locuinţe sunt comise când proprietarii nu se află la domiciliu, oamenii legii îndeamnă la atenţie sporită pentru a preveni astfel de incidente.

Când plecaţi de acasă pentru o perioadă mai îndelungată, evitaţi, pe cât posibil, să lăsaţi casa goală.  Apelati la un vecin să aibă grijă de locuinţa dumneavoastră când lipsiti mai mult. De asemenea, nu lăsaţi cheile de la uşă sub preş, în cuiul de la poartă, deoarece ele pot fi găsite cu usurinţă de către infractori.

„Nu lăsaţi în curte scări sau alte unelte, împiedicând astfel infractorii să escaladeze sau să distrugă sistemele de închidere. Asiguraţi uşile sau porţile de la grajduri şi anexe şi nu angajaţi ca zilieri sau îngrijitori persoane necunoscute, decât după anunţarea acestora la Poliţie, în vederea verificării identităţii lor“, mai spune Andreea Dănilă.

Cifră: 22 de furturi din locuinţe s-au înregistrat în Slobozia anul acesta


Slobozia

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite