Slobozia: Astăzi s-au împlinit cinci ani de la cel mai groaznic accident rutier din România ultimelor decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arhivă
arhivă

În acea zi fatidică, 29 noiembrie 2005, 18 persoane și-au pierdut viața, după ce microbuzul care le transporta la muncă s-a izbit de un copac, în apropiere de Slobozia.

Ambulanțele soseau necontenit
Accidentul s-a petrecut după amiaza, în jurul orei 14:00, pe Drumul Național 2A, la ieșrea din municipiul Slobozia. Microbuzul transporta muncitoare din comunele Gheorghe Lazăr, Ograda, Săveni, Mihail Kogălniceanu și Țăndărei către o croitorie din oraș, unde acestea erau angajate. La un moment dat, şoferul microbuzului, Nicolae Florea (48 ani), a adormit la volan şi a pierdut controlul acestuia, iar microbuzul s-a izbit violent de un copac.

Imediat după producerea accidentului, ambulanțele au început să transporte, în valuri, corpurile răniților și ale morților la spitalul din Slobozia. La locul accidentului, cerul se întunecase, iar țipetele de durere ale răniților ofereau imaginea unui câmp de bătălie.

„ Ambulanțele care aduceau răniții și morții la spital, parcă nu se mai opreau. La UPU, erau doar patru paturi, așa încât răniții erau transportați cu targa, pe scări, până la Chirurgie. La un moment dat, eram în blocul operator trei medici, care operam simultan. A fost îngrozitor“, spune chirurgul Tudor Panțuru, medicul care a fost de gardă în acea zi.

„Era atât de mult sânge!“
Ion Gongea (41 ani) și-a pierdut în acea zi cumnata, Tudorița Gongea (43 ani). La cinci ani de la teribilul accident, bărbatul retrăiește acele moment, parcă ar fi fost ieri. „A fost de neimaginat. Eram în trecere, de la Slobozia, spre Ograda, și am văzut microbuzul făcut praf. Nu știam că e și cumnata mea acolo. Era atât de mult sânge, atât de multe cadavre, încât, inițial, nu am recunoscut-o“, spune Ion Gongea. Accidentul a schimbat cursul vieţii pentru mulţi oameni şi a lăsat răni care nu pot fi vindecate niciodată.

vlase 1
image

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite