Slobozia: S-au afişat rezultatele finale la bacalaureat - Află de aici notele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de o mie de ialomiţeni au contestat notele obţinute la examenul de bacalaureat. Cei care au luat note sub cinci sau care nu au reuşit să obţină media şase au depus contestaţie duminică, la afişarea rezultatelor.

UPDATE: 12.30: Procentul de promovabilitate a crescut în urma rezolvării contestaţiilor, însă Ialomiţa rămâne tot pe ultimul loc. Din cele 1.186 de contestaţii depuse, doar 446 de lucrări au fost declarate admise.

„Numărul lucrărilor admise nu reflectă şi numărul notelor mărite, pentru că admisă a fost şi lucrarea căreia i s-a micşorat nota“, spune Daniela Mihalache, vicepreşedintele comisiei de bacalaureat.

130 de lucrări care se aflau sub pragul de promovare au obţinut note peste cinci în urma contestaţiilor. În urma afişării notelor revizuite, s-a modificat ţi clasamentul liceelor, astfel Liceul „Grigore Moisil“ din Urziceni a ajuns la un procent de promovare de 100.

În ceea ce priveşte treptele inferioare ale clasamentului, Grupul Şcolar Agricol Căzăneşti şi-a adjudecat ultimul loc cu 7,14%. Grupul Şcolar „Mihai Eminescu“ a reuşit să păresească podimul inferior al clasamentului după ce în urma contestaţiilor a ajuns la un procent de promovare de 10,26, o creştere de 5,5 puncte procentuale.

UPDATE: 13.00: Din cei 1.432 de elevi care au picat examenul de bacalaureat, mai mult de jumătate au depus contestaţii.

„Avem 1.168 de contestaţii, însă acestea nu reflectă şi numărul contestatarilor, pentru că sunt elevi care au contestat rezultatul la două sau chiar trei probe“, explică Daniela Mihalache, responsabil cu organizarea examenului de bacalaureat la nivel judeţean.

„Am picat la matematică, deşi ştiu că am făcut de cinci. Am depus o contestaţie duminică şi aştept acum rezultatul. La noi, este împământenit faptul că la contestaţii notele scad, dar sper ca în cazul meu să nu fie aşa“, spune Lavinia Preda.

Cei care nu vor fi admişi nici după contestaţii mai au o şansă în toamnă, când îşi pot încerca din nou norocul la disciplinele problemă.

Oficialii din cadrul Inspectoratului Şcolar anunţă că rezultatele vor fi afişate în jurul prânzului.

După o recorectare a lucrărilor, Inspectoratul Şcolar va afişa în cursul zilei de astăzi rezultatele finale ale bacalauretului. Procentul iniţial de pomovabilitate în judeţul nostru este de 45,2, cel mai mic din istoria judeţului şi, totodată, ultimul pe ţară.

Cei care vor fi declaraţi respinşi şi după contestaţie se pot înscrie pentru sesiunea din august, până vineri, 9 iulie.

AFLĂ NOTELE DE AICI

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite