Slobozia: „Aspră pedeapsa aceea de a a pedepsi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direct din sala de judecată, magistratul Ion Toma (54 de ani) pune în balanţa justiţiei faptele, inculpaţii, martorii, dar şi problemele de zi cu zi ale justiţiei. Aplică cele mai aspre pedepse și colecţionează perle rostite de inculpaţi şi martori în timpul proceselor.

Cum descrieţi cele peste două decenii de carieră în magistratură?

În peste 20 de ani de magistratură, am văzut şi am auzit multe, încât poat scrie zeci de romane. Fiecare inculpat sau martor care a stat în faţa mea la procese îşi aducea cu el povestea, încercările de a-şi demonstra nevinovăţia, dar şi speranţa că până la urma instanţa îl va achita sau îi va da o pedeapsă pe care s-o poată duce uşor.

image

În timpul cărui proces aţi aplicat cea mai dură pedeapsă?

Eram la începutul carierei mele când am aplicat o astfel de pedeapsă pe care eu o consider dură. Defapt, este cea mai grea condamnare pe care a primit-o vreun inculpat într-un proces judecat de mine. Am condamnat la 25 de ani de închisoare un bărbat care a violat şi omorât o fetiţă de doar şase ani.

Judecătorul Ion Toma spune pe larg poveștile incredibile petrecute în sala de judecată în paginile săptămânalului „ADS Slobozia“, aflat deja la chioșcurile de ziare din întreg județul !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite