Slobozia: Astăzi începe Festivalul Naţional de Interpretare a Liedului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de concurenţi din patru mari oraşe se întrec, în acest weekend, la Slobozia, în cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare a Liedului.

În acest weekend, Slobozia se va transforma într-un epicentru al muzicii clasice şi va găzdui cel mai important eveniment cultural-artistic din Bărăgan, Festivalul Naţional de Interpretare a Liedului. La ediţia din acest an, şi-au anunţat prezenţa şi artişti ai genului din Republica Chineză sau Franţa.

Unic în România
Melomanii din Slobozia au ocazia să se delecteze cu cele mai fine acorduri şi cele mai impresionante voci, care vor fi etalate, în sala de spectacole a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea“, de 26 de concurenţi din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Constanţa. Alături de concurenţi, vor susţine recitaluri şi membrii juriului, chiar în faţa discipolilor. Timp de trei zile, iubitorii de muzică clasică vor putea asculta compoziţii ale unor artişti mai mult decât renumiţi, cum ar fi Schubert, Schumann, Strauss, Liszt sau Enescu.

„Este un festival unic în România, un eveniment de excepţie pentru viaţa muzicală din România. Aceste lieduri vor rămâne în patrimoniul cultural naţional. Fiecare dintre participanţi se va face cunoscut, iar asta în viitorul apropiat. Nivelul artistic al festivalului a fost mereu unul foarte ridicat, iar juriul a avut întotdeauna dificultăţi la departajarea concurenţilor“, susţine Doina Roşca, directorul Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea“.

Ca şi la ediţiile anterioare, organizatorii nu percep taxă de intrare, iubitorii genului fiind aşteptaţi în fiecare din cele trei zile ale festivalului.

Premii de peste 12.000 de lei
Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare a Liedului pune la bătaie premii de peste 12.000 de lei. Marele premiu valorează şi anul acesta 5.000 de lei, în vreme ce premiile I, II şi III ajung la 3.000, 2.000 şi, respectiv, 1.500 de lei. Pe lângă acestea, va mai fi acordat şi premiul “Mihaela Agachi”, în valoare de 500 de lei, dar şi alte premii semnate Uniunea Criticilor Muzicali "Mihai Jora" Bucuresti pentru secţiunile acompaniament, stil cameral şi interpretare vocală, precum şi premiul special “Dan Voiculescu”.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite