Slobozia: Arestările în dosarul traficanţilor de minori din Ţăndărei continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii britanici l-au arestat, la începutul acestei săptămâni, pe Ilie Schian, unul dintre capii reţelei de traficanţi de minori din Ţăndărei. Acesta va fi extrădat în cel mai scurt timp.

A dispărut în seara premergătoare descinderilor DIICOT din aprilie, a stat ascuns în Marea Britanie, dar, în cele din urmă, a fost capturat de poliţişti, la începutul acestei săptămâni acesta fiind prins pe străzile din Londra.

Locotenenţii, trimişi după gratii

Rândurile ţiganilor interlopi din Ţăndărei au început să se strângă. Dispăruţi în seara premergătoare descinderilor DIICOT din aprilie, locotenenţii reţelei de traficanţi au început să cadă unul, câte unul. Până în prezent, doi dintre cei opt traficanţi care şi-au luat tălpăşiţa la ţanc au fost arestaţi. Primul interlop pe care Poliţia a reuşit să-l prindă a fost Stan Colonel (36 ani). După ce a stat ascuns în Marea Britanie şi Franţa vreme de mai bine de şase luni, Stan Colonel s-a întors liniştit acasă, la începutul acestei luni. Mai exact, în palatul ridicat în cartierul Strachina, pe strada Brăilei, cu banii pe care i-a câştigat de pe urma puradeilor trimişi la cerşit pe străzile metropolelor britanice. Stan Colonel a fost săltat de oamenii legi chiar din centrul Ţăndăreiului. Ieşise la plimbare alături de câţiva cunoscuţi, aşa că a fost luat ca din oală. După ce a fost arestat, Stan Colonel a fost dus la sediul Poliţiei din Ţăndărei şi trimis, apoi, la Harghita, acolo unde magistraţii Tribunalului din localitate judecă dosarul traficanţilor de minori.

Prins pe străzile din Londra

Timp de şase luni, procurorii şi poliţiştii români şi britanici i-au căutat zi şi noapte şi pe ceilalţi şapte fugari. În cele din urmă, la începutul acestei săptămâni, Ilie Schian (46 ani) avea să fie săltat de autorităţile britanice de pe una din străzile Londrei, unde obişnuia să trimită zeci de puradei la cerşit. La fel ca şi Stan Colonel, temutul infractor ieşise la plimbare. El a fost imediat prins de poliţiştii britanici şi trimis după gratii. În cel mai scurt timp, Ilie Schian va ajunge în România. Nu se va întoarce liniştit acasă, ci va da socoteală în faţa magistraţilor Tribunalului Harghita, în dosarul în care, alături de ceilalţi 18 mafioţi din arestul IPJ Harghita, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori. Procesul se va desfăşura la începutul lunii noiembrie. „Până acum, acest inculpat a fost cercetat în lipsă. El va fi prezentat în faţa magistraţilor, alături de ceilalţi inculpaţi din dosar, pe data de 8 noiembrie“, a declarat judecătorul Ioana Airinei, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Harghita. Până în momentul în care va ajunge în faţa magistraţilor, Ilie Schian va rămâne în arestul Inspectoratului de Poliţie Harghita.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite