Slobozia: Aparatura Poliţiei ialomiţene, donată la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 90 de piese de fotografiat au fost donate de Serviciul Logistic al Poliției ialomițene Muzeului Național al Agriculturii, pentru a întregi o colecție uimitoare de aparatură de fotografiere.

Piesele donate de Inspectoratul de Poliție au făcut parte din arsenalul de lucru al specialiștilor de la birourile criminalistice sau posturile rurale. Inițial, conducerea Poliției Județene ar fi dorit să amenajeze un muzeu în interiorul instituției, dar s-a lovit de lipsa spațiului.

Aparate profesionale

Astfel, au inițiat un protocol de donare pentru Muzeul Național al Agriculturii, loc care mai adăpostește și alte câteva zeci de piese de fotografiere. „Era frumos dacă reușeam noi să amenajăm un muzeu, la noi în clădire, dar nu avem spațiu. Oricum, este bine că piesele ajung la muzeu, pentru că sunt obiecte valoroase, care ne-au ajutat zeci de ani pentru rezolvarea cazurilor. Sunt aparate realizate de mărci célèbre, cum ar fi Zorki, Practika, Zenit sau Exacta“, declară comisarul Corneliu Popovici, șeful Biroului Criminalistic Ialomița.

Printre cele aproximativ 90 de obiecte donate muzeului, se regăsesc aparate de fotografiat, lămpi bliț, aparate de uscat fotografii și aparate de reproducere a filmelor. Piesele sunt fabricate în 1960-1980.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite