Slobozia: Angajații vor avea, în 2011, mai puține zile libere legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar cinci din cele nouă zile libere legale rămase în acest an cad în cursul săptămânii. Celelalte patru, în weekend, când cei mai mulți dintre angajați rămân acasă, în sânul familiei, sau alături de prieteni.

A doua zi de Paște, a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, Ziua Națională și a doua zi de Crăciun sunt singurele zile libere de anul acesta care vor fi marcate în cursul săptămânii și vor aduce, automat, și liberul pentru majoritatea angajaților. Cum 1 și 2 ianuarie au trecut deja, celelalte patru zile libere legale din 2011 (prima zi de Paște, 1 Mai, prima zi de Rusalii și prima zi de Crăciun) vor fi sărbătorite în weekend, perioadă în care angajații oricum sunt liberi.

Nemulțumiți, bugetarii visează cu ochii deschiși la 2012, când, susțin ei, vor recupera, iar numărul zilelor libere legale va fi mai mare decât anul acesta. „Contra curentului, nu te poți pune. Așa s-a nimerit, ca în 2011 multe din zilele libere să coincidă cu zilele de duminică. Există, totuși, o lege a compensației și, dacă vă uitați pe calendarul pe 2012, veți vedea că zilele libere se vor dubla“, susține Traian Mitrea, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Iată cum arată graficul zilelor libere legale rămase în 2011:

-24 aprilie - Paștele - duminică;
-25 aprilie - a doua zi de Paște - luni;
-1 Mai - duminică;
-12 iunie - prima zi de Rusalii - duminică;
-13 iunie - a doua zi de Rusalii - luni;
-15 august - Adormirea Maicii Domnului - luni;
-1 Decembrie - Ziua Națională - joi;
-25 decembrie - Crăciunul - duminică;
-26 decembrie - a doua zi de Crăciun - luni.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite