Slobozia: Anevrismul l-a ucis pe loc pe coordonatorul Antidrog Ialomiţa, Marius Vană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, Marius Vană (33 de ani), coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Combatere Antidrog Ialomiţa, a luat parte la o mică agapă. Nimic nu dădea de bănuit că își trăia ultimele ore.

„Ca de fiecare dată, Marius s-a comportat normal, a fost vesel, bine dispus şi nu a dat semne că nu s-ar simţi bine. Eram ca o familie. Jovial şi numai cu zâmbetul pe buze“, a povestit, cu lacrimi în ochi, Veronica Nica (39 de ani), asistentă la Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, una dintre cele câteva persoane care l-au văzut pentru ultima dată în viaţă pe Marius.

Trădat de inimă
Seara, acasă, Marius a făcut duș şi, când a ieșit din baie, s-a așezat pe pat să se odihnească. Soția l-a găsit fără suflare. „Ea a chemat imediat SMURD-ul. Marius s-a stins brusc. Nu a cerut ajutor, nu s-a văitat…“, a mai spus plângând Veronica Nica.

„Ştiu că pe raportul de la autopsie au scris că a fost vorba de un anevrism cardiac“, povestește Veronica Nica. Anevrismul este o afecţiune a vaselor sau a pereţilor inimii, ce se subţiază şi, în momentul unui efort fizic, la supărare sau la creşterea tensiunii, cedează. „Anevrismul este, în cele mai multe cazuri, din naştere. Se depistează foarte greu, doar prin metoda Doppler. Chiar dacă pacientul se află în spital când se rup vasele, nu se mai poate face nimic pentru el“, ne-a declarat dr. Gabriela Topologeanu, medic de familie.
CITEȘTE ȘI: Baritonul care a murit înecat cu o bucată de kebab a fost înmormântat

A pus prea mult suflet
Tânărul, care pe 14 august ar fi împlinit 34 de ani, a lăsat în urmă o fetiţă în vârstă de doi ani şi jumătate care va creşte fără mângâierea tatălui, dar şi o soţie rămasă fără sprijin. Foşti colegi de liceu, rude, prieteni, dar şi colegi de serviciu de la Slobozia l-au condus ieri pe ultimul drum. „Este incredibil ce s-a întâmplat. O nenorocire, un coşmar din care nu mă pot trezi“, plânge colega de birou a lui Marius,  Georgiana Moise (27 de ani).

Spune că nu l-a considerat coleg, ci fratele ei. „Era vesel, mereu pus pe glume şi niciodată nu se plângea de nimic. Este mare păcat că s-a prăpădit. Dorea de fiecare dată să fie cel mai bun. Îşi iubea meseria şi cred că a pus prea mult suflet în ceea ce a făcut. Nu-mi pot imagina cum voi continua să lucrez fără el“, spune Georgiana.

Şi colegii din presa ialomiţeană, cu care Marius avea o excelentă relaţie de colaborare, sunt şocaţi de dispariţia prematură a tânărului. „ A fost un adevărat prieten şi un profesionist desăvârşit, un om deosebit, pe care puteai conta oricând şi care îţi oferea ajutorul de fiecare dată. Mai avea atâtea de realizat…“, ne-a declarat Cristian Şuca, editor coordonator „Adevărul de Seară“ Slobozia.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite