Slobozia: Andrei Tron practică stomatologia de trei decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este unul dintre cei mai vechi medici stomatologi din oraş. A ajuns în Slobozia în 1980, an în care a hotărât să dea aerul tare al munţilor pe soarele şi praful Bărăganului.

Născut în creierul munţilor, Andrei Tron a coborât în Câmpia Bărăganului pentru a trata dantura localnicilor din zonă. S-a stabilit în Slobozia în urmă cu trei decenii, an în care şi-a ales un post de medic stomatolog în Policlinica spitalului din capitala de judeţ.

Legat de Slobozia

Deşi a terminat un liceu teoretic şi era pasionat de ştiinţele exacte, Andrei s-a hotărât să urmeze cursurile unei facultăţi de Medicină. După terminarea liceului I. C. Brătianu din Piteşti, Andrei a ales facultatea Victor Babeş din Timişoara. „A fost un an tare dificil când am intrat la facultate. Am fost 12 pe loc, însă după trei ani m-am transferat în Capitală, pentru a fi alături de soţia mea, care era studentă în anul I la Medicină“, spune stomatologul. După primul an de facultate, s-a îndrăgostit de această profesie şi o practică şi acum cu acelaşi entuziasm ca în primul an de stagiatură. S-a căsătorit cu Elena, în 1978, şi a rămas şi acum pasionat de matematică. „Accept fără ezitare orice provocare legată de matematică. Când erau copiii mai mici, chiar mă întreceam cu ei la anumite ecuaţii“, îşi aminteşte Andrei.

Medic de Partid

Până la Revoluţie, Andrei a fost medic pe platforma de la fabrica de ulei din oraş şi la cabinetul Gospodăriei de Partid. După ’89, Andrei a lucrat în Policlinică şi, în parallel, şi la cabinetul particular deschis în 1993. Din cauza programului încărcat de lucru, medicul spune că îşi vedea familia numai seara. „Lucram foarte mult, uneori chiar şi până la miezul nopţii. A fost o perioadă de glorie, însă îmi petreceam foarte puţin timp cu copiii“, spune Andrei, care adaugă că era aproape de familie în weekend. Ori de câte ori doreau să se relaxeze, cei doi medici ai familiei Tron, împreună cu cei doi copii, se retrăgeau la casa părintească din Brăduleţ, unde inspirau aerul proaspăt de munte şi de unde se întorceau cu forţe proaspete la meseria ce i-a consacrat.

Carieră administrativă

Încă din anii ’90, Andrei Tron a fost responsabil pentru tot ce se întâmpla la nivel de judeţ în domeniul stomatologiei, preşedinte al Colegiului Medicilor, preşedinte al Colegiului judeţean al Medicilor Stomatologi, fondatorul Unităţii de Primiri Urgenţe şi al Cabinetului de Urgenţe Stomatologice deschis în toamna lui 2008. Cariera administrativă a doctorului Andrei Tron a fost mai intensă în ultimii ani, culminând cu postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţe Slobozia, obţinut în anul 2008. Acum, după 12 ani în fruntea stomatologilor din judeţ, doctorul Tron vrea să predea ştafeta unui coleg mai tânăr.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite