Slobozia: Andra Dkhili - Dascălul viitorilor artişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra îi ajută pe micuţi să descopere mirajul actoriei
Andra îi ajută pe micuţi să descopere mirajul actoriei

Fostă angajată a Teatrului din Petroşani, Andra predă acum cursuri de artă dramatică la cercul de teatru al Palatului Copiilor din Slobozia.

Andra şi-a dorit din copilărie să urce pe scenă. A fost mereu atrasă de mirajul scenei şi de lumina reflectoarelor. Simţea că are un suflet de artist, pe care dorea să îl deschidă şi să îl arate tuturor. Pentru că la vremea aceea nu exista un cerc de teatru unde ar fi putut să îşi pună în evidenţă talentul, Andra a încercat să muncească singură şi să afle cât mai multe lucruri despre profesia pe care vroia să o urmeze.

„Mama mereu îmi spunea că o actriţă trebuie să aibă un bagaj de cunoştinţe generale foarte mare. De aceea, atât în copilărie, cât şi în adolescenţă  am citit  extrordinar de multe cărţi“, spune artista.
A lucrat cu C.C. Buricea
Toate eforturile sale au fost încununate de succes. Imediat după ce a absolvit liceul, a susţinut examenul de amitere la Facultatea de Teatru, din cadrul Universităţii „Hyperion“, din Bucureşti. După un an de studii în Capitală, renunţă şi susţine un nou examen la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş Bolyai, din Cluj.

La universitatea din inima Transilvaniei, a avut şansa să facă parte dintr-o trupă de tatru cu care a susţinut spectacole pe scenele mai multor teatre de renume din ţară. Capul de afiş al artiştilor a fost piesa „Penthouse“, scrisă de regretatul dramaturg. C. C. Buricea.

„Nu ne-am ales un nume de scenă, însă era foarte frumos. Spectacolul domnului Buricea a fost inclus chiar şi în stagiunea Teatrului Naţional din Cluj. Am reuşit chiar să colaborăm cu maestrul Buricea înainte ca domnia sa să treacă în nefiinţă“, rememorează tânăra actriţă.
Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite