Slobozia: Anchetă ministerială la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Geza Molnar conduce echipa de control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul celor zece copii infectaţi cu rotavirus a ajuns în atenţia Ministerului Sănătăţii, care a dispus declanşarea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, acuzând unitatea că nu a raportat, conform legii, infecţiile intraspitaliceşti.

UPDATE: ora 14:34 - „Totul a început în noiembrie, când virusul a fost transmis de la un copil internat aici. Infecţia s-a extins apoi. Deşi a fost făcută puţin prea târziu, dezinfecţia a fost realizată ca la carte. Secţia de Pediatrie a trimis rapoartele la timp către Direcţia de Sănătate Publică, dar DSP-ul nu a transmis mai departe, la Institutul de Sănătate Publică“, sunt primele concluzii ale consilierului Geza Molnar, cel care conduce echipa de control de la Slobozia.

UPDATE: ora 13:07 - Un nou caz de infecţie cu rotavirus a fost confirmat la Slobozia. Ieri, în timp ce secţia Pediatrie se afla în plin proces de igienizare, un alt copil din Ialomiţa a fost trimis la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, fiind diagnosticat drept purtător al rotavirusului. Micuţul a fost diagnosticat după simptome, fără a i se efectua analize. Numărul total al infecţiilor se ridică astfel la 11. Dintre aceste cazuri, nouă au necesitat transferul la Matei Balş.

În momentul de faţă, o echipă de control a Ministerului Sănătăţii, condusă de Geza Molnar, consilierul ministrului de resort, se află la Slobozia. La dispoziţia Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică la unitatea spitalicească pentru a stabili dacă îmbolnăvirea celor zece copii a avut drept cauză o infecţie intraspitalicească.

Vom reveni cu amănunte!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite