Slobozia: Amintiri din vizitele lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ar fi trăit, Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit astăzi 93 de ani. Ialomiţenii îşi aduc aminte cu nostalgie de vizitele cuplului dictatorial pe ogoarele din Bărăgan.

Prima şi ultima vizită de lucru a dictatorului Nicolae Ceauşescu în Bărăgan, şi prima din cariera sa de preşedinte, a fost la Cooperativa Agricolă de Producţie (CAP) din Gheorghe Doja. Localnicii îşi amintesc şi acum de pregătirile pe care le făceau de fiecare dată la vizitele prizidenţiale.

 „Toată lumea îşi văruia pomii, îşi vopsea gardurile şi ieşea pe câmp, la muncă. Îl întâmpinam pe Ceauşescu muncind“, spune Maria Stanciu (66 de ani), una dintre localnicele care i-a oferit dictatorului pâine şi sare la prima vizită, pe 27 iunie 1965.

La ultima vizită, Ceauşescu a venit să îl felicite pe Ion Spătărelu, preşedintele CAP-ului şi deputat al judeţului, pentru producţiile uimitoare realizate la Doja. A venit cu elicopterul şi din cauza unei furtuni nu a mai apucat să vadă fântâna pe care localnicii o săpase special pentru el.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite