Slobozia: Staţiunea Amara, în carantină, după confirmarea unui focar de rabie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animalele din gospodăriile localnicilor vor fi ţinute sub supraveghere foto: Mădălin Sofronie
Animalele din gospodăriile localnicilor vor fi ţinute sub supraveghere foto: Mădălin Sofronie

Oraşul-staţiune va rămâne în carantină timp de 30 de zile. Măsura a fost impusă după ce, în urmă cu câteva zile, inspectorii sanitar-veterinari au confirmat virusul rabic într-un caz în care un câine turbat a atacat oile din gospodăria unei localnice.

Focar de rabie în propria curte

Floarea Ştefan (55 ani) este proprietara oilor care au fost atacate de câinele bolnav. În afară de cele 6 animale pe care le ţine în curte, mai are alte 30 pe care le-a dat la stână. „Le-am purtat mereu de grijă, dar iată că, oricât ne-am chinui cu ele, vine un câine şi ţi le face praf într-o noapte. Acum, am îngrădit mai bine ţarcul, ca să nu mai intre şi altul la ele“, spune femeia îngrijorată. În spatele gospodăriei în care locuieşte, se află un teren viran. Floarea Ştefan este convinsă că de acolo a venit câinele turbat. „Acolo, se strâng foarte mulţi câini şi latră, şi se bat între ei. E clar că din altă parte nu avea de unde să vină“, adaugă femeia.

„Câinele trăgea de carnea mielului“

Soţul femeii, Tănase Ştefan (53 ani) a reuşit să prindă câinele bolnav şi să îl omoare. „Bărbatul meu a ieşit afară şi a văzut câinele care trăgea de carnea mielului. A pus mâna pe un băţ şi i-a dat în cap până când l-a lăsat lat. A luat, apoi, băţul şi l-a băgat pe foc“, rememorează Floarea Ştefan. După ce au ucis animalul turbat, oamenii au chemat medicul veterinar din localitate, care a insitutit imediat starea de carantină în gospodăriile tuturor localnicilor. Leşul animalului a fost transportat la laborator. „În urma probelor pe care le-am recoltat, a rezultat că acel câine era infectat cu virusul care provoacă rabia“, a declarat Adrian Mocioniu, medicul veterinar din oraşul Amara.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite