Slobozia: Alţi doi ialomiţeni, confirmaţi cu West Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 60 de ani și o femeie în vârstă de 59 de ani, ambii din comuna Făcăeni, au fost diagnosticați ieri ca fiind purtători ai virusului West Nile.Apariția acestor două cazuri vin la câteva zile după ce un tânăr de 28 de ani, din Fetești, a fost diagnosticat cu același virus.

Cu toate acestea, specialiștii de le secția de Boli Infecțioase a spitalului Fetești spun că nu este un motiv de panică, pentru că în urmă cu zece ani s-au confruntat cu zeci de cazuri de West Nile și au făcut față, în ciuda tehnologiei medicale precare, comparativ cu cea de acum.

Feteștiul - habitatul perfect pentru țânțari
Primele simptome ale celor două persoane au apărut în ziua de 28 august. Bărbatul a fost internat la spitalul din Fetești, în timp ce femeia s-a prezentat la medic în stare gravă și a fost transportată de urgență la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș“ din București.

„Din fericire, starea lor este îmbucurătoare și, conform spuselor medicilor, aceștia se vor face bine“, declară Mihaela Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Ialomița. Persoanele cele mai predispuse la contractarea acestui virus sunt cele care locuiesc sau lucrează în apropierea surselor de apă, a vegetației, acolo unde există multă umezeală, habitatul perfect pentru țânțari.

Un alt caz suspect

Pe lângă aceste cazuri confirmate, în urmă cu patru zile, o fetiță de doar 12 ani s-a prezentat la spitalul Fetești cu simptome specifice meningitei virale West Nile. „Am internat-o de urgență, i-am prelevat probe și acum așteptăm rezultatul. Cert este că fetița are meningită, acum să vedem dacă este de tip West Nile sau altă formă. Până acum, a răspuns favorbail la tratament“, mai spune dr. Aristița Ciupitu.

Explozie de îmbolnăviri, acum zece ani

Cu toate că apariția acestui virus creează frisoane în rândul populației, reprezentanții secției de Boli Infecțioase din Fetești susţin că nu este un motiv de panică.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite