Slobozia: Alte trei cazuri de rotavirus, confirmate la pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai puţin de 24 de ore de la dezinfecţia secţiei de Pediatrie, alte trei cazuri de rotavirus au fost confirmate. Cei trei bebeluşi au fost transferaţi la Bucureşti.

Alţi trei copii, cu vârste între două şi cinci luni, au fost diagnosticaţi în ultimele două zile cu rotavirus şi transferaţi în Capitală. Bebeluşii au contactat virusul în spital, de la cei 11 copii infectaţi zilele trecute. Cel mai mic dintre bebeluşi a traversat o stare critică, însă, în cele din urmă, a fost stabilizat de cadrele medicale.

După ce luni secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia a fost evacuată şi a fost instituită starea de carantină, toţi pacienţii, inclusiv cei de la Terapie Intensivă, au fost mutaţi pe palierul doi al secţiei, pentru ca medicii să facă o dezinfecţie terminală. Toate saloanele au fost sterilizate, iar marţi dimineaţă secţia a fost redeschisă. La mai puţin de 24 de ore de la deschiderea secţiei, aveau să apară alte trei cazuri de rotavirus.

Infestaţi în spital


Miercuri, Magdalena Ilie(4 luni) şi Fernando Gheorghe(5 luni), au primit o veste pe care numai părinţi o puteau înţelege. Testele au confirmat prezenţa rotavirusului. Imediat, cei doi bebeluşi din Ciochina şi Ţăndărei au fost transferaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Micuţa Magdalena s-a internat împreună cu mămica sa pe 8 ianuarie, când a fost diacnosticată cu rinofaringită. La cinci zile de la internare, au apărut primele simptome ale rotavirusului: febră, vărsături şi scaune apoase. Spre deosebire de Magdalena, celălalt bebeluş, Fernando, s-a vindecat de afecţiunea respiratorie pentru care fusese spitalizat, cu o săptămână înainte, însă la două zile de la externare, pe 12 ianuarie, a fost readus la spital, cu febră şi vărsături.

Calvarul unui transfer


Cel de-al treilea bebeluş, Ionela Dumitru, o fetiţă de numai două luni şi jumătate,din localiattea Murgeanca, internată pe 10 ianuarie, cu pneumonie interstiţială acută, a prezentat primele simptome de rotavirus miercuri, 12 ianuarie, în jurul orei 18:00. Ionela a fost internată cu pneumonie interstiţială acută, evoluţia clinică fiind favorabilă, sub tratament. În cursul zilei de miercuri, starea generală a micuţei se agravează. Are febră (38 de grade) şi două scaune semiconsistente. Se instituie dietă cu supă de morcovi, continuă tratamentul cu antibiotice şi este transferată la Reanimare.

image
image

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite