Slobozia: Alina Lazăr - Pregăteşte viitorii pictori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Lazăr, în mijlocul viitorilor artişti plastici foto: Mădălin Sofronie
Alina Lazăr, în mijlocul viitorilor artişti plastici foto: Mădălin Sofronie

Tânăra artistă şi-a amenajat atelierul de lucru în incinta Palatului Copiilor din Slobozia. Acolo, predă tainele picturii şi ale desenului.

Alina s-a pregătit pentru a deveni artist încă din copilărie. Îşi aminteşte şi acum de primele sale desene, făcute cu pixul, creionul sau carioca pe fiecare foaie goală pe care o găsea prin casă. „De mică, mi-a plăcut să desenez şi mereu am visat să urmez cursurile unei şcoli de artă“, recunoaşte artista. Visul său avea să se împlinească în momentul în care a intrat la liceu. A ales să studieze la clasa de desen a profesorului Gheorghe Petre, de la Liceul de Artă Ionel Perlea din Slobozia. Apoi, se înscrie la cursurile Facultăţii de Artă din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. În anii studenţiei, tânăra a reuşit să organizeze, alături de colegii săi, mai multe expoziţii de pictură, care au fost appreciate, de-a lungul timpului, de mari critici de artă.

Profesor de desen

La scurt timp după terminarea studiilor, pe lângă cariera de artist, Alina Lazăr a încercat să îi înveţe pe copii tainele picturii. A lucrat ca profesor de desen la mai multe şcoli din judeţul Ialomiţa, după care a ales să îi dăscălească pe micuţii care vin la cercul de desen al Palatului Copiilor din Slobozia. „Îmi place foarte mult să lucrez cu cei mici. Sunt cuminţi, ascultători şi foarte, foarte talentaţi. Mă înţeleg de minune cu ei“, mărturiseşte Alina. În atelierul de la Palatul Copiilor, lucrează cu peste 100 de copii care vor să devină pictori. Cele mai multe dintre lucrările micuţilor sunt selectate şi trimise la concursurile naţionale de desen.

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici

În urmă cu doi ani, Alina a devenit membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Acest lucru a ajutat-o să îşi definească şi mai mult stilul artistic. În fiecare an, organizează, alături de ceilalţi membri ai Uniunii, expoziţii de grup. Cele mai bune dintre tablourile prezentate sunt selectate şi integrate într-un catalog de artă. „Şi lucrările mele au fost cuprinse în cadrul acestui catalog. M-am simţit foarte bine şi bucuroasă de faptul că munca mea este apreciată la un nivel aşa de înalt“, spune artista.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite