Slobozia: Alin Lambru - Creatorul realităţii virtuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin dedică mult timp calculatorului foto: Mădălin Sofronie
Alin dedică mult timp calculatorului foto: Mădălin Sofronie

Pasioant de calculatoare, adolescentul a învăţat să realizeze jocuri online. Unul dintre ele i-a adus anul acesta medalia de bronz

De mic, Alin a simţit că este atras de informatică. Primul său calculator l-a primit în momentul în care a împlinit 13 ani. A fost foarte emoţionat când a realizat că are propriul computer. „Nu era un calculator foarte performat. Îl foloseam mai mult pentru jocuri. Eram nelipsit din faţa monitorului“, rememorează adolescentul. Zi după zi, pasiunea pentru tehnica IT a devenit din ce în ce mai mare. Tocmai de aceea, în momentul în care a intrat la liceu a ales clasa Colegiului Naţional Mihai Viteazul, din Slobozia, unde se studiază intensiv informatica.

Creează jocuri pe calculator

Lecţiile pe care le-a învăţat la şcoală i-au fost foarte benefice. În momentul de faţă, ştie să utilizeze câteva limbaje de programare, precum Pascal, Si sau HTML. Cu ajutorul acestora, a început să realizeze jocuri pe calculator. Primele sale idei de astfel de jocuri au fost câteva hărţi pentru binecunoscutul Counter Strike. „Am făcut câteva hârţi noi pentru acest joc. Am reuşit să creez nişte peisaje exotice. Am făcut o hartă în care am ilustrat peisaje din Hawaii, mi-am imaginat chiar şi o navă de piraţi“, se mândreşte Alin.

Pasiunea pentru jocurile video l-a determinat să realizeze jocuri care îi poartă semnătura. Este vorba despre o variantă modernă a jocului „X şi 0“ şi o alta a celebrului „PacMan“. De data aceasta, personajul nu mai înghite pastile, ci trebuie să evadeze din mai multe labirinturi. Creaţia sa a fost botezată „Centaur’s Maze“. „Acest joc reprezintă o evoluţie a lui PacMan. Personajul trebuie să treacă prin labirinturi şi trebuie să se ferească de anumiţi monstruleţi. L-am conceput pe şase nivele, fiecare cu diferite grade de dificultate“, descrie adolescentul.

„Centaur’s Maze“ i-a adus bronzul

Eforturile sale au fost încununate de succes. Anul acesta, a participat la Concursul IT Inovation, organizat la Cluj- Napoca, unde a reuşit să obţină locul al treilea. Competiţia a avut două probe. Una dintre ele a avut ca temă utilizarea internetului, iar cealaltă s-a axat pe programare software. Alin a reuşit să împuşte premiul la cea de-a doua secţiune a concursului, explicând juriului felul în care a reuşit să creeze „Centaur’s Maze“. „Am fost foarte emoţionat în momentul în care am aflat că sunt nominalizat printre câştigători. Nu îmi venea să cred că joculeţul meu ar putea fi premiat“, spune Alin.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite