Slobozia: Alexandru Alexoaie, electricianul pasionat de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru a iubit sportul încă de mic Foto: Alexandru Boştină
Alexandru a iubit sportul încă de mic Foto: Alexandru Boştină

Deşi studiază de ani întregi tot ce ţine de reţele, motoare şi circuite, Alexandru nu şi-a neglijat niciodată pasiunea pentru handbal. Face parte din lotul de handbal al Grupului Şcolar Mihai Eminescu şi posedă numeroase dilome şi medalii. Împreuna cu echipa, a reuşit să-şi adjudece câteva cupe importante pentru o echipă de liceu.

Pasionat de sport

Alexandru a terminat gimnaziul în comuna natală, Gheorghe Doja, acolo unde era cunoscut ca un promotor al sportului. În şcoală, a pus bazele unei vestite echipe de fotbal, recunoscută în zonă pentru îndârjirea şi motivarea cu care jucau elevii. Odată intrat la liceu, Alexandru a înlocuit pasiunea pentru fotbal cu cea pentru handbal, însă nici acum nu poate sta departe de terenul de fotbal.

„Sunt un iubitor al sportului, indiferent de modul în care se manifestă acesta. Nu mă pot abţine de la o miuţă cu prietenii şi nici de la o partidă organizată pe terenurile sintetice“, spune Alexandru Alexoaie.

Sportul care l-a consacrat, cel puţin la nivel de liceu, a fost, însă, handbalul. „Acum patru ani, m-am apucat de un sport de care nu ştiam mare lucru. În timp, am dobândit multe abilităţi şi am reuşit să ne inpunem în faţa unor echipe de renume“, spune handbalistul. Împreună cu echipa, Alexandru a câştigat Cupa Unirii, Cupa 1 Decembrie, dar şi fazele judeţene şi zonale la handbal mai mulţi ani de-a rândul.

Meşter priceput

Deşi este un sportiv înrăit, Alexandru nu a neglijat niciodată şcoala. „Am conştientizat întodeauna rolul şcolii în viaţa mea şi întotdeauna m-am străduit să asimilez cât mai multe informaţii“, spune handbalistul. În vara anului viitor, Alexandru va termina liceul şi va dobândi calificarea de technician electrotehnist.

„Am învăţat multe lucruri despre curentul electric, despre motoare şi componenete electronice. Aş putea oricând să fac faţă unui job în acest domeniu, însă aş vrea să mă orientez spre un loc de muncă mai sigur“, spune tehnicianul, care ar vrea să devină cadru MApN.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite