Slobozia: Alexandrina Mihai, Casiera de la cinematograful Galax

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sfert de veac și-a petrecut doamna Sanda, în cinematograf
Un sfert de veac și-a petrecut doamna Sanda, în cinematograf

Sanda, aşa cum îi spun apropiaţii, a vândut peste trei milioane de bilete în cei peste 25 de ani de cinematografie.Specializată în excursii şi schimb valutar, Sanda lucrează de un sfert de secol la cinematograful Galax.

A trăit perioada de glorie a cinematografiei şi a vândut câteva milioane de bilete. „La premiera filmelor româneşti vindeam bilete cu o săptămână, chiar două înainte“, spune Sanda.

Schimba valută în tren
După ce a urmat specializarea în turism, Sanda a lucrat mai mulţi ani în cadrul Oficiului Naţional de Turism (ONT), pe trenul internaţional Bucureşti - Giurgiu - Varna, la departamentul schimb valutar.

„Ani de zile am umblat cu geanta cu valută prin trenuri fără să mi se întâmple nimic. Plecam cu peste zece mii de lei la mine şi mă întorceam cu dolari şi leva. Acum au sisteme de alarmă şi mai multe rânduri de gratii şi tot sunt jefuite casele de schimb. Atunci era o altă educaţie“, spune casieriţa. Şi-a îndrăgit meseria şi chiar şi acum ar lua-o de la captăt.

S-a căsătorit la Slobozia
În ultimii doi ani de trai în capitală, Alexandrina Mihai a lucrat la Direcţia de Poştă, iar din ’78 s-a transferat la OJT Ialomiţa. Şi-a cunoscut viitorul şot, Radu, care era administratorul cinematografului Galax. Idila cu un om de film a determinat-o şi pe ea să intre în branşă. A lucrat prima dată la cinematograful Ialomiţa şi mai apoi la Galax.

În cei 25 de ani de casierie a taxat câteva milioane de spectatori. Cuplul Alexandrina şi Radu Mihai au fost o adevărată legendă a cinematografului. Dacă soţul său Radu s-a pensionat la sfârşitul anilor ’80, ea lucrează şi acum la cinematograf. Se uită lung după copilaşii care vin şi întreabă când se va relua proiecţia de filme la cinema şi speră ca într-o bună zi să-i poată primi din nou în sala de spectacole.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite