Slobozia: Alexandra Trăistaru - Pune realitatea în ramă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Trăistaru, un artist înnăscut
Alexandra Trăistaru, un artist înnăscut

Primii paşi în artă i-a făcut cu ajutorul şevaletului şi al pensulei. Câţiva ani mai târziu, a ales aparatul de fotografiat, la care nu renunţă în nicio clipă.

Debutul în artă
Încet, dar sigur - aşa a reuşit Alexandra să îşi croiască primii paşi în artă. Totul a început în clasele primare. Avea doar opt ani când a ales pensula şi şevaletul. Dornică de a învăţa lucruri noi, s-a înscris la Cercul de Desen organizat la Liceul de Artă Ionel Perlea, din Slobozia. „Anii de început au fost cei mai frumoşi. În cadrul cercului, învăţam tot felul de lucruri care să ne ajute să putem deveni artişi adevăraţi“, rememorează tânăra.

În momentul în care a intrat în ciclul gimnazial, s-a înscris la clasa de desen a Liceului de Artă. Acolo a avut un dascăl desăvârşit, Liliana Ionescu, care, spune ea, a ajutat-o să îşi definească stilul. „Doamna profesoară a fost mereu alături de noi şi ne spunea ce trebuie să facem şi cum să potrivim culorile. Era minunat la orele dânsei“,spune Alexandra.

Apreciată pentru talentul său
Alexandra se întoarce în timp şi îşi aminteşte de cel mai important premiu pe care l-a obţinut pe vremea când era doar un pictor la început de drum. A câştigat locul I la un concurs de desen, organizat la Bucureşti. „Jocurile Olimpice de Iarnă“, a fost tema competiţiei artistice, iar micuţa artistă, care, la vremea respectivă, avea doar nouă ani, s-a remarcat imediat. „Toată lumea mi-a admirat desenul. Am fost foarte bucuroasă de faptul că am reuşit să primesc premiul respectiv“, se mândreşte tânăra. 

Alexandra şi cele şapte păcate

Alexandra este unul dintre artiştii care a reflectat asupra felului în care trebuie să evolueze pentru a fi împlinit. Tocmai de aceea, a decis să pună deoparte, pentru moment, şevaletul şi pensula, în favoarea aparatului de fotografiat. Cel mai mult o inspiră realitatea înconjurătoare. Socialul este tema care se regăseşte cel mai mult în fotografiile pe care le realizează.
Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite