Slobozia: Alexandra Petre colecţionează şerveţele de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul timpului, a adunat şerveţele din toate locurile pe care le-a vizitat. În present, are o colecţie care depăşeşte 300 de şerveţele.

Alexandra a văzut la o bună prietenă de-a sa o colecţie de şerveţele care a impresionat-o. Imediat, s-a hotărât să pună şi ea bazele unei astfel de colecţii. Din toate locurile pe care le-a vizitat şi de la toate concursurile la care a participat, şcolăriţa a adunat zeci de şerveţele. A căutat să-şi întregească colecţia de fiecare dată cu alte şi alte modele. În prezent, Alexandra are peste 300 de şerveţele de masă, fiecare cu propria istorie.

„Este o plăcere să deschid cutiuţa cu şerveţele, pentru că fiecare dintre ele are o istorie proprie. Acum, că am depăşit 300 de exemplare, mă gândesc că ar trebui să le etichetez, ca nu cumva pe viitor să uit locurile de unde le-am luat“, spune  Alexandra Petre.

Colecţie numismatică

De foarte puţin timp, Alexandra a început timid să pună şi bazele unei colecţii numismatice. Inspirată de monedele de un ban primite rest de părinţii ei la supermarket, Alexandra a devenit interesată să afle mai multe lucruri despre bani şi istoria lor. „Am discutat cu câţiva prieteni şi mi-au spus că mă vor ajuta cu mai multe bancnote din vremea regimului comunist“, spune tânăra, încrezătoare că va aduna piese importante de numismatică.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite