Slobozia: Adăpost modern pentru maidanezii din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O cățelușă a născut trei pui în adăpostul de la Slobozia
O cățelușă a născut trei pui în adăpostul de la Slobozia

Noul stabiliment pentru câinii fără stăpân poate găzdui 120 de patrupede și este dotat cu bloc operator de sterilizare şi boxe modern.  Iubitorii de animale pot adopta un câine contra unei taxe de 55 de lei, la care se adugă și cheltuielile zilnice ale patrupedului. Dacă în șapte zile de la prinderea patrupedului nimeni nu revendică sau adoptă animalul, câinele va fi eutanasiat și incinerat.

                                                                     În regim propriu
Construcția noului adăpost a început în primăvara acestui an și a fost realizată cu materiale reciclate de la Direcția de Administrare a Domeniului Public (DADP) Slobozia: borduri, pavele, ciment sau material lemnos. Construcția este una care corespunde standardelor europene în domeniu, fiind utilată cu 24 de boxe, ce pot adăposti 120 de patrupede.

În fiecare boxă, pot fi cazați cinci câini de talie medie, care vor primi tratament medicamentos și hrană. „Trebuia să facem ceva modern și profesionist pentru maidanezii din Slobozia. Și, pentru că nu dețineam fonduri care să ne permită să facem totul cu o firmă de construcții, am realizat noi cu materiale și mână de lucru din propria ogradă“, spune Ion Ștefan, şeful DADP Slobozia.

Adoptați contra cost
Până în present, cine dorea să adopte căței o făcea fără să achite vreo taxă. În plus de asta, au existat cazuri când, după ce au luat patrupedele, stăpânii le-au dat drumul înapoi pe străzi. Ca să elimine acest neajuns, conducerea DADP a solicitat Consiliului Local adoptarea unui proiect de hotărâre care să prevadă o taxă pentru cei care adoptă sau revendică patrupede.

„Au fost cazuri când câinii ajungeau din nou pe străzi, iar noi făceam o muncă de pomană, care necesita cheltuirea unor sume importante. Prin această hotărâre, ne acoperim costurile. În momentul când patrupedele vor fi eliberate din nou pe stradă, proprietarii vor fi amendați“, spune Ion Ștefan, şeful DADP.

Prins, adoptat sau eutanasiat
În primele două zile de la prinderea câinelui, acesta va fi doar examinat de medicul veterinar și hrănit. După această perioadă, timp de cinci zile, câinele va fi trecut la perioada de adopție și va fi sterilizat.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

image
maidanezi 2
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite