SLOBOZIA: Acces gratuit la Internet în biblioteci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bibliotecile ialomiţene vor primi calculatoare care vor fi puse la dispoziţie în mod gratuit. Programul se numeşte „Biblionet - lumea în biblioteca mea“ şi este finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates.

În prima fază, în data de 14 iunie, va fi inaugurat un centru de formare, unde vor fi instruiţi 24 de bibliotecari publici din Ialomiţa. „Cursurile de formare îi vor ajuta pe aceştia  să utilizeze la maximum potenţialul noilor resurse tehnologice în beneficiul comunităţii, să îndrume în mod profesionist utilizatorii bibliotecilor, în privinţa calculatoarelor şi Internetului“ declară Mihaela Racoviţeanu, directorul Bibliotecii „Ştefan Bănulescu“, coordonatorul acestui proiect în judeţ.

Utilizatorii bibliotecilor vor avea acces gratuit la Internet fie pentru serviciile de e-administraţie, găsirea unui loc de muncă, informaţii din domeniul sănătăţii, servicii bancare şi de administrare online a afacerilor sau comunicarea cu rudele din străinătate. Pe lângă calculatoare, sălile bibliotecilor vor beneficia şi de scanere, imprimante şi chiar videoproiectoare.

Cerere mică de carte
În ultimii ani, cei care au ales să treacă pragul bibliotecii„Ştefan Bănulescu“ au fost din ce în ce mai puţini. Sălile de lectură abia dacă mai atrag 10 cititori pe zi. „Lucrez de 14 ani aici, dar ca acum nu am avut niciodată aşa puţini clienţi. Până la sfârşitul anilor  ’90 aveam sala plină ochi, în fiecare zi. Abia făceam faţă cererii de carte. Aşteptau şi pe holuri ca să intre în sala de lectură. Acum, abia mai numărăm 10 cititori pe zi“ declară bibliotecara Mariana Stănică.

Micul cărturar
Raul Păun este un unul din puţinii abonaţi fideli ai bibliotecii „Ştefan Bănulescu“. L-am găsit citind, cu atenţie romanul „Morcoveaţă“ al lui Jules Renard. Are doar 10 ani şi petrece cel puţin 3 ore, în fiecare zi, în sala de lectură. Romanele de aventuri sunt cel mai iubite de micul cititor.

„Iubesc să citesc romane cu eroi, pline de aventuri. Vin în fiecare zi, mai puţin când sunt bolnav şi trebuie să rămân acasă, dar şi acasă am o bibliotecă plină cu cărţi. Sunt cel mai fericit când citesc“ spune, entuziasmat, Raul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite