Abandonat de mamă, Valentin a fost uitat şi de tatăl său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În loc să ţină banii pentru a fi lângă copilul său electrocutat în triaj la Ţăndărei şi internat la Bucureşti, Ionuţ Burja îşi cheltuie banii la cârciuma de lângă casă.

Acasă la Dragoş Valentin Burja din Ţăndărei, e linişte. În curte sunt doar bunica, Marcela Burja (55 de ani), fratele mai mare al copilului, Victor Ionuţ (12 ani) şi sora sa, Daniela, (8 ani). Toţi trei îl aşteaptă pe capul familiei să se întoarcă. Acesta plecase, chipurile, să se împrumute de bani, ca să meargă în vizită la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, acolo unde micuţul Vali este internat. Copilul s-a electrocutat săptămâna trecută jucându-se pe un utilaj din triajul Ţăndărei, fiind ars pe 70% din suprafaţa corpului.

Cafea cu parfum de... hamei
Ionuţ Burja era plecat, într-adevăr, însă în niciun caz acolo unde se credea. Bărbatul de 33 de ani se cinstea împreună cu alţi câţiva prieteni, într-o cârciumă aflată la doar câteva străzi distanţă de casa în care locuieşte. Stătea pe o bancă din lemn. În faţa sa, pe masă, se afla un pahar de plastic gol, iar lângă el o sticlă cu bere, pe jumătate goală.
 
„Am venit să beau o cafea şi apoi, merg să îmi văd de treabă“, rosteşte bărbatul, mai mult indiferent. Întrebat dacă mai are veşti despre starea de sănătate a copilului, spune: „Am vorbit la spital chiar de dimineaţă, când m-am trezit. Doctorul mi-a zis că e bine. A început să mănânce şi să vorbească“.

Nu-şi asumă vina
Bărbatul aruncă toate greutăţile prin care trece pe mama copiilor săi şi aruncă vorbe grele spre femeia lui: „Ne-a lăsat baltă şi s-a dus dracului cu altul. Nu mai ştiu nimic de ea. Cred că e prin Spania, probabil la produs“.

Strada vuieşte
De vineri seara, toată strada Narciselor vuieşte de veşti care mai de care mai înfiorătoare despre familia Burja şi condiţiile în care trăiesc cei trei copii. Câţiva vecini strânşi la colţ de stradă încep să vorbească. Alexandrina Bârligea (70 de ani) este foarte revoltată: „Şi bunica şi tatăl copiilor sunt amândoi nişte beţivi. Mai ales tatăl lor, toţi banii pe care îi câştigă îi dă pe băutură“.

Copiii, trimişi la cerşit
Auzind toată discuţia, Anica Stoica, o femeie cu un an mai în vârstă decât Alexandrina Bârligea, se dă mai aproape de gard şi adaugă la rândul său: „Oamenii ăştia nu au grijă deloc de copiii lor. Să îi vedeţi duminica cum stau în faţa bisericii şi cerşesc câte un ban - doi celor care vin la biserică. E posibil aşa ceva?“, se întreabă revoltată femeia.

„Se face că te ascultă“
Bunica fraţilor Burja neagă toate acuzaţiile pe care i le aduc vecinii. Femeia spune că nu pune pic de băutură în gură şi are grijă de nepoţii săi cum poate.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevarul de seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite